tisdag 9 juni 2009

att vara blond är att synas

jag har haft mörkt hår sedan december. men efter tre omgångar färg och en sol med UV nivå 8 blev jag nästan rödhårig med solblekt utväxt. det går inte att kämpa emot på sommaren helt enkelt. jag får acceptera att den italienska solen vill att jag ska vara blond sommartid.

idag satt jag så mina två timmar hos frisören och återgick till att vara blond.

jag hann betala och kliva ut ur frisörsalongen. första busschauffören busvisslade. två unga killar som gick förbi mig vände sig och ropade efter mig.

jag hade hunnit glömma bort hur otroligt appariscente man är som blond.

nu kan jag använda det till min fördel igen. som en liten tröst när jag var tvungen överge mitt mörka hår. sen ser ju folk att jag är svensk, jag behöver ju inte förklara. för alla vet ju att svenska tjejer är blonda.

6 kommentarer:

Lina H. sa...

Hejhej! Hittade t din blogg när jag sökte på Florens. Ska åka dit i helgen. Har du några tips på vad man kan hitta på förutom det "klassiska"? Har du någon favoritrestaurang? Tacksam för tips! Vänligen Lina

Marina sa...

För att inte tala om att en helt vanlig skandinavisk tjej med mellanbrunt hår betraktas som "biondina" i italien... Blir alltid lika förvånad när jag blir kallad för blondin i italien, när jag själv anser mej vara brunett!

viktoria cederberg - viktoria i norr sa...

Min söta sofie, du är alltid som vackrast i dina blonda lockar. ;)

Anonym sa...

Divertente : )

Alessandro

Anonym sa...

Självklart är alla svenskor blonda! =) Hur kändes det att vara inte-svensk så pass länge som du var innan du blev blond igen?

/Lisa

Mary sa...

Jag vet faktiskt inte vad som är bäst. Vara blond och svensk eller vara mörk och svensk. Att alltid behöva förklara hur man kan vara svensk fast man är nera och att ständigt se hur folk tittar ner på en, med dess rasism, för att man är una straniera (ickeblond utan en av de "dåliga" invandrarna) är inte heller roligt...