måndag 10 augusti 2009

augusti

det är nästan tomt i stan. alla har åkt ut till havet eller upp i bergen. solo i sfigati sono rimasti in città. eller? underbart att kunna röra sig utan att trängas. nästan befriande med så många barer och butiker stängda. lite som ett andningsuppehåll. allt har stannat. luften står still och det är nästan 40grader i skuggan.

jag har sagt adjö till en svensk tjej som bott här i nästan två år. en av dom som en gång tog kontakt med mig genom bloggen. jag kände på mig att hon skulle bli kvar. men man kan ha fel. jag hoppas vi kommer att hålla kontakten.

Florens suckar i värmen. och jag packar en väska med varma kläder och letar tågbiljetter. på onsdag ska vi ner till Rom, ta ett flyg till Stockholm och på torsdag vara i norrbotten. jag vet inte vem, jag som är barnfödd bland mygg och svala ljusa sensommarnätter, eller min hetlevrade italienare, som ser framemot det mest.

vi ska bada bastu och dricka medtagen grappa. och frysa lite på kvällen medan de folktomma italienska städerna kippar efter andan under ferragosto. och det ska bli underbart.

6 kommentarer:

Minghetti sa...

Trevlig semester! :-D

Struntlillstrumpa sa...

Vad jag längtar till Italien när jag läser din blogg!

Johanna Siljehagen sa...

Visst àr det skònt att ha stan i egna hànder nàr alla tar sitt pick-och-pack och bara drar ut till havet! Andas....andas....ha det sà skònt i Sverige och hàlsa norrland!

Lotta B sa...

vad härlig du är Sophie! Alltid lika kul att läsa. hopaps kunna göra dig sällskap i Italien om några månader ;)

saro sa...

nice blogg, kommer följa..ska flytta till italien, utan kontakter om två veckor, så följer definitivt..

zarah sa...

fin bild! :)