torsdag 11 februari 2010

senaste tidens snackis..

det pratas mycket om kokain i dagarna i italiensk media. anledningen? en medieprofil som heter morgan (en musiker och artist som medverkar frekvent i tv) har sagt i en intervju att han röker crack mot sin depression. att det fungerar bättre än antidepressiva piller.

att italien är fullt av mer eller mindre kända personer som häver i sig kokain är ingen nyhet. italien ligger bland top tre vad gäller kokainkonsumtion i europa. så det som skapat ramaskri är att morgan talar om det som något i stil med en medicin. ett botemedel mot depression.

han har såklart dementerat, gjort om sitt uttalande och suttit i tv-fåtöljer och förklarat att han försöker komma ur sitt beroende, och att han syftade på en tidigare period i sitt liv.

nu är han portad från italiens motsvarighet till melodifestivalen,om han ska få förbli en av domarna i nästa säsong av x-factor hänger på en skör tråd. media tävlar i att bevisa hur hemsk knark är. intervjuar tossicodipendenti och pratar med präster och de som kommit ur sitt beroende. i en strävan att ge motvikt till morgans romantisering av artister som tar droger. skådespelare och musiker och tonårsidoler uttalar sig mot droger.

en riktig röra.

2 kommentarer:

MAJA: Style & Life by Leia sa...

njae....jag tror nog att jag ska skippa att byta ut min medicin mot kokain/crack;) men visst....många droger sägs ju ha en viss positiv inverkan....

kram

Kristoffer sa...

Jag skulle tippa att det är en del kokain bland svenska kändisar också men att man inte pratar om det på samma sätt. Knark är ju ett stort tabu i Sverige.