lördag 26 juli 2008

det har varit ett himla rabarber om italien lately.

berlusconi som vill registerar alla små zigenarbarn, elektriska stolen som underhållning för en euro på nöjespark och döda flickor på en strand utanför neapel utan att någon bryr sig. vi kan slänga in blondinbellas otrevlig erfarenhet av det italienska utelivet också.

svensk media har tagit del av det hela och pratat en hel del. och förfasats.

jag tänker mest, att herregud om dessa journaliste levde dygnet runt den saliga blandning som är nyhetsflödet i det är landet, och tog del av alla de absurda saker som händer.det skulle nog svimma av utmattning..tempo una settimana. på allvar. och ta det hela med en lite nypa salt och lite mindre svenskt allvar.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Esatto, ottimo commento.

Alessandro

Anonym sa...

Jovars, men att registera folkgruper och inte bry sig när det ligger döda på stranden är alvarligt. Där är det nog inte svenskarna som överreagerar utan italien som är för likgiltigt.

sophie sa...

anonym: nu råkar det inte vara exakt så som svenska media rapporterar.

Anonym sa...

På tal om italienarnas likgiltighet. Om jag vore italienare och fick veta att jag hade att välja mellan Berlusconi och Veltroni, ja då skulle jag nog också dränka min misär i några flaskor Masi och prata om fotboll. Nu gick det ju inte så bra i EM för Gli Azzurri, inte undra på att italienarna är mest deprimerade i EU...