tisdag 1 juli 2008

ändrade rutiner

jag och min kompis Ana hör till universitetets morgontröttaste studenter. men nu har vi bokat pluggdejt i biblioteket (som är luftkonditionerat) på fredag- och tidigt som attan, klockan 8.00!

anledningen?
de nästan 40graderna utomhus gör att vi ogärna vill röra oss med florens lokaltrafik under de varma timmarna. vi ska alltså släpa oss upp med tuppen och hoppas att värmen inte trycker vid den tiden och sen hålla oss i luftkonditionerade utrymmen under dagen.

jag ska leta rätt på en bok som inte gått i tryck sedan 80talet, men som biblioteket ska ha i någon hylla och som jag behöver för den kommande tentan. och så ska vi umgås. och äta lunch. och väntan ut dagens hetaste timmar innan vi åker hem igen.

det är jättekul med bra väder, hög luftfuktighet och 40 grader, om man har semester och kan guppa i havet. men när man ska leva ett vanligt liv kan det bli jobbigt - och tidigt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

A chi lo dici. Io in Italia lavoravo fino a tutto luglio in un posto senza aria condizionata e vestito ovviamente per bene. Entravo in una specie di trance per tre-quattro mesi l'anno !

Alessandro

cleo sa...

Jag vet hur jobbigt det kan vara vi har haft det runt 45 grader ibland med vindar från saharan,inte roligt,men jag har ändå hellere detta än en svensk sommar... jag trivs med hettan även om jag måste jobba som vanligt,jag tror att jag har varit en skorpion i mitt förra liv haha.