måndag 8 september 2008

tjyvar, bovar och löst folk.


drygt fyratusen fångar ska släppas ut ur de italienska anstalterna. överfulla fängelser ska bytas mot elektroniska fotbojor. sen ska en hel drös tjyvar och oknytt låsas in i sina hemland istället för att sitta och ta plats i italiens fängelser.storstädning med andra ord.

det intressanta är hur regeringen bemöter kritiken angående fotbojorna.
"det handlar bara om personer som inte är skadliga för samhället"

men vad braa.

finns sådana fångar menar jag? varför i hela världen skulle man ha låst in fyratusen harmlösa italienare från första början?

hur än man vrider på det uttalandet är det ju skrämmande.

7 kommentarer:

Den där Manuela sa...

ja, det låter ju lite dubbelt :P

Anonym sa...

Du kanske har glömt att det inte bara sitter mördare och våldtäktsmän i fängelserna, ekobrottslingar t.ex. brukar ju inte utgöra ngn större fara för samhället såvitt jag vet... Det är väl bra om vissa får en chans att anpassa sig till samhället, eller har din medkänsla helt försvunnit i Italien?

sophie sa...

anonym:jag har så det räcker och blir över vad gäller medkänsla. det hndlar inte om hururvida folk förtjänar en ndra chans utan om hur "fel" den italienska regeringen (o förövrigt regeringen innan också) tacklar problemet med överfyllda fängelser. och hur klantigt de utrycker sig. mycket av problemet ligger i det långsamma rättsystemet. de duktiga ekobrottslingarna i det här landet hamnar aldrig i de överfyllda fängelserna. fidati.

Anonym sa...

Vet mkt väl att t.ex. ekobrottslingar inte tvingas sitta på anstalt eftersom de även ofta är politiker el. samhällspampar av annat slag. Reagerade på den otroligt överdrivna rädslan för allt och alla som verkar genomsyra Italien nuförtiden. Har själv bott i Italien i tre år så jag har också lite koll på hur saker och ting fungerar. Fidati.

Jenny sa...

Det bästa av allt är att det gärna är så kallade vänner till någon som slipper sitta i fängelse.. Maddia rakt igenom men så sitter också bläckfisken berlusconi på toppen i en regering tillsammans med Bossi som vill skjuta alla flyktingar vid gränsen. Italien skrämmer mig mer o mer.

Jenny sa...

Det bästa av allt är att det gärna är så kallade vänner till någon som slipper sitta i fängelse.. Maffia rakt igenom men så sitter också bläckfisken berlusconi på toppen i en regering tillsammans med Bossi som vill skjuta alla flyktingar vid gränsen. Italien skrämmer mig mer o mer.

Anonym sa...

Håller m. Jenny. Alla är så otroligt rädda för 'gli extracomunitari' att de inte ser att förbrytarna egentligen sitter i deras egen regering, som dessutom spelar på människors rädsla genom att skicka ut militären på gatorna!