onsdag 17 september 2008

Vad det pratas om just nu i Italien..

Alitalia. flygbolaget som är på konkursens brant och som får tusentals anställda att hålla andan. regeringen förhandlar - men vem eller vilka kan reda ut det här?

Hösten. Italiensk media älskar att prata om väder, och nu när temperaturen sjunkit kan man visa bilder på folk i jacka istället för bikini.

Denise. En liten flicka som blev bortrövad för fyra år sedan i sicilien. ett flickebarn som liknade henne och som kunde enstaka ord på italienska sågs i grekland och alla hoppades. men dna-provet visade att flickan var dotter till kvinnan hon var med.

Fotboll. as always. varje vecka såklart. den här gången är det mourinho tränare för inter som varit kaxig och fått en högt uppsatt snubbe i catanias fotbollslag att tala om att han förtjänar "bastonate sui denti". utöver alla champions leaguematcher.

Oskuld till salu. en deltagare från förra årets italienska big brother,grande fratello, tänker sälja sin oskuld för..1 miljon euro. hon är visserligen ypperligt söt.men ändå.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det verkar hända en hel del iallafall i Italien.

Cajsa sa...

Hej Sophie! Bra blogg. Funderar på att flytta till italien nästa år vid den här tiden. Kan liite italienska men den börjar bli rostig. Tänkte plugga italienska där nere men är inte så pepp på en språkresa. Har du tips på skolor som kan kan ta kurser på och ställen man kan bo?

PO sa...

Apropå att diskutera vädret. Har upptäckt att italienare har en stor fascination för snö.På meteotoscana.com visar man gärna upp bilder på snö under den korta period det kan förekomma i Toscana. Då avses mest slättlandet och lägre berg.

Den där Manuela sa...

gillar dina uppdateringar om vad som händer i landet :)!