lördag 7 februari 2009

Madonna nr 403 och svenska svordomar


och på tal om heliga saker,
ju längre jag lever utanför sverige, och ju mindre jag använder svenskan som vardagspråk, ju lustigare tycker jag att de svenska svordomarna låter.

jag drog en liten svordomsramsa nyss då jag inte hittade en file på datorn, och uppenbarligen hade jag svenskan närmast till hands då jag satt och skrev en svensk text, och jag liksom hajade till över hur det lät.
för det var verkligen länge sedan och det lät riktigt lustigt.

jävlar i mig.

5 kommentarer:

Lisa sa...

Haha! Du är rolig du.

/Lisa

good morning terrorism sa...

Haha. Vad sa du för några stygga ord? :)))

Anki Saks sa...

haha! hur kan det låta på Italienska vill jag veta?! som motvikt då?

sophie sa...

terroristen:
jag är för välupfostrad för att ägga ut mina stygga ord på internet.haha. men en skön blandning av elaka saker man säger på svenska.

anki:
Jadu. jag tyckte ju det lät väldigt drammatiskt på italienska,när det språket var nytt för mina öron.numer är det normen. jag tänker dock inte delge vad jag säger på italienska härpå bloggen ,då jag råkar bo i en region somär väldigt vulgär och ..okatolsk. hrmpf. =)

Lovan sa...

Ja, svenskans repertoar av svordomar är inte direkt imponerande! Men jag svär fortfarande på spanska. Lite knepigt när man ska översätta alla ohämmat vulgära och fantasifulla svordomar som spanskan har till svenska. I alla fall om man vill få dem att låta naturliga och bra. Svårt att hitta en svensk motsvarighet som inte känns för mesig.