måndag 11 januari 2010

en förmiddag på postkontoret

jag står i kön inne på postkontoret. snart ryms inte fler människor i det lilla utrymmet, ute ösregnar det. det finns tre luckor. en är alltid stängd, så även idag. de finns fem anställda, varav två sitter vid de resterande luckorna. en lucka för de som ska skicka post eller hämta ut brev, och en för de som ska betala räkningar eller har sitt bankkonto hos posten. efter tio minuter stänger en kassa till. fyr anställda sätter sig i inne i kontoret 'i möte' och en tanta ska stå för servicen för ett överfyllt postkontor.

de mumlas om att inte kan man ju ta paus eller ha möte när kontoret svämmar över av folk. och när de ändå är på gång gnälls de över post som kommer sent. räkningar som dyker upp när utbetalningsdatumet redan går ut. brevbärare som inte ringer på utan lämnar allt ute i regnet. osv osv osv.

en helt vanlig dag på postkontoret. det tog mig 50minuter att betala två räkningar.
ibland behövs det tålamod i italien. tålamod tålamod.
och så regnar det.

4 kommentarer:

alessandro sa...

Räkningar och Italien är otroligt. Men de sa till mig att man kan betala via internet nu, även om det kostar kanske 1 euro per räkning. Det är värt tycker jag, men dyrt!

Ulla sa...

I Sverige finns det inte ens några postkontor längre.

sophie sa...

alessandro, oh jag vet,men två räkningar betalar vi fortfarande på posten. vilket också kostar en euro styck! galna värld. :)

ulla: ja, jag har uppfattat det så. mycket lustigt, här hittar posten på det mesta för att ha kvar alla kontor - de har mobilabbonemang, har blivit en bank osv..

Anonym sa...

Precis! Det blir lite nostalgiskt att tänka på postkontor för oss svenskar...

/Lisa