tisdag 2 december 2008

allt är relativt - även den svenska julen

jag har bokat biljetter upp till norrbotten över jul. min första jul i sverige sedan jag hamnade i italien. jag berättar det för en vän till familjen (hon flyttade från sverige och hit ner på sextiotalet.) som också ska till sverige över jul i år.

-jag har inte firat jul i sverige på sju år.

-jag har inte firat jul i sverige sedan ..1989.

där fick man.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du har precis gett mig mod att efter 6 ars flygande foresla for familjen i Sveriga att nasta ar..ja da stannar jag i Italien pa jul!
Gulp..undra om de kommer forskjuta mig...

Anonym sa...

Har bott i Italien i 13 år.
Bara en enda jul firad i Italien under dessa år.
Och då led jag.
Resten av året spelar inte så stor roll.
Men julen-den ska vara svensk, för mig. Det ska vara kallt och mörkt. Det ska vara allsång vid bordet, sill och snaps och Kalle Anka kl 15!
Inget går upp mot en svensk jul!:-)
För mig alltså!
/Sofia

sophie sa...

anonym: det hoppas jag inte, du får väl bjuda hit dem!

sofia: hm, jag tror mycket är vana. klart att mina bardomsjular i sverige utgör mallen för en perfekt jul, men jag tycker mina nya traditioner i florens är underbara. vi tar en julshopping den 24 i kylan bland de dekorerade gatorna och en varm choklad, och sen lagar vi mat som jag tycker om, inte nödvändigtvis de tråkiga italiensk julrätterna. och sålägger jag till lussekatter glögg pepparkakor och svensk julpynt med stil. det bästa av två världar. jag kommer faktiskt sakna julen här i italien. fastän det ska bli underbart i sverige.

Anonym sa...

har ännu inte bestämt mig om jag ska fira julen i florens eller hemma i sverige. ärligt talat så skulle det vara spännande att spendera första julen härnere också (åkte hem förra året), men vet inte om det skulle bli alldeles för nostagliskt utan kalle anka, aladdin-asken och alla släktingar. vad gör man i italien på jul förresten? förutom käka grisfötter.