fredag 30 januari 2009

illegala invandrarbarn och organdonationer

italiens inrikesminister, Maroni, har sagt under ett UNICEF möte i Rom, att illegala organdonationer från barn förekommer i Italien. Den officiella organisationen för organdonation i Italien dementerar uppgiften och hävdar att ministern inte har underlag för det han säger, medan ministern menar att dessa uppgifter framgår bland annat av att hundratals av de tusentals barn som kommer illegalt till italien varje år försvinner.

jag vill gärna tror att det är falska uppgifter och att sådana hemskheter inte berör oss, men som med så mycket annat i Italien kan man aldrig vara riktigt säker. tyvärr.

här hittar ni en utförlig artikel (på italienska)

3 kommentarer:

leifkarlsson sa...

Hej Sophie,

Jag skulle också vilja tro att det inte existerar i Italien, men tyvärr så tror jag det existerar även här, gissar att en del människor är beredda att betala ett mycket högt pris för att återställa sin egen hälsa. Men min kännedom om detta ämne är ringa, jag tänker mest på de barn som försvinner varje år (oavsett vilket skäl som ligger bakom). Jag har inga barn själv, men två syskonbarn, och det räcker för att det ska göra ont.

Måste ge beröm för en trevlig blogg, mycket intressant att läsa för en annan italien-invandrare som jag.

Mvh,
Leif

PO sa...

Företeelsen är knappast begränsad till enbart Italien.
Kontentan är att den som har pengar kan alltid köpa från mindre bemedlade som i detta fall organ.
Väcker obehag gör det utan tvekan.

Isa sa...

Inte otroligt att Italien med sin mafia-vana skulle ha en förhöjd risk att bli verksamhetsfält för dylik bestialisk kommers, men oförklarliga försvinnanden i Europa av flyktingbarn/-ungdomar känner inga nationsgränser.

T.o.m. hemma i resursstarka och välordnade Sverige är det ett ofattbart problem att ensamkommande flyktingbarn hux flux 'avdunstar ' från Migrationsverkets anläggningar. Minns t.ex. från 2007 det stora antalet aldrig återfunna kinesiska asyl-teens. Huuh!