tisdag 20 januari 2009

ut och flyga - uppdaterad

jag ska zick-zacka mig igenom europas flygplatser imorgon tills jag hamnar i norrland. det går inga direktflyg från florens pytteflygplats till stockholm längre. så jag tappar en hel dag. det känns som om italien glidit längre bort från sverige när flygbolagen gör så här. jag vill ha direktflyg! nu.

(jag ska hem som hastigast på en begravning om ni undrar. )

svar på kommentarerna

så här ligger det till, jag bor tio minuter i bil från Florens flygplats. jag kan alltså tillåta mig att vakna en timme innan avgång. jag föredrar på alla sätt att lyfta därifrån. förut flög exempelvis sterling och alitalia direkt till arlanda. de två flygbolag det gått sämst för på sista tiden, tacksamt nog.

nuförtiden flyger jag Florens, valfri mellanlandning ( paris, amsterdam, frankfurt eller munchen) arlanda och sen inrikes upp till luleå eller umeå, beroende på vilken del av min familj jag ska besöka.att flyga från Rom innebär dryga 2 timmar tåg plus ut till flygplasen.(uteslutet, föredrar en mellanlanding) Pisa har inga direktflyg till arlanda, och hamna på skavsta om man ska med inrikesflyg från arlanda är ju utan värde. Bologna en timme motorväg över gud vet vilket väder över bergskedjan apenninerna ( jag brukade flyga bologna - arlanda på den tiden sas flög den rutten under namnet fly snowflake, då det kostade under tusenlappen, men nu finns inga sådana alternativ och då utesluter jag även den flygplatsen)

som ni ser har allt i slutändan blivit ett pusslande mellan airfrance, sas, lufthansa, klm och mindre bolag. men det är svårt att komma under 300euro bara tur o retur till arlanda. och jag som sedan flyger inrikes tappar i slutändan en hel dag bara för att resa.

5 kommentarer:

Viktoria Cederberg sa...

Åh vännen. Jag bryr mig, och kommer aldrig att glömma middagen hemma hos honom/dem efter Lillpite-festen.. Han var så go.

PO sa...

Beklagar ! Du kan åka med Lufthansa till Oslo. Oslo till Umeå Norwegian. Det finns några hakar. Kan bli några timmar väntande i Frankfurt. Norrland är stort och Umeå är kanske fel ända.

DILA sa...

Aldrig kul att beöva zick-zacka hem, speciellt inte när man ska hem på en begravning. Beklagar!!! År 2000 fick jag zick-zacka hem från Australien, via Asien och Europa när jag skulle hem på morfars begravning (det var i juletid och nästan alla flyg var fullbokade). En helvetsresa kan jag säga. Jag ville bara hem och krama om min mormor.

Kram Dila

Anonym sa...

C'é Lufthansa via Monaco per Stoccolma (come per buona parte delle destinazioni italiane). Ma davvero prima c'era un volo diretto ???

Alessandro

Anonym sa...

Fy vad jobbigt..
Fran Rom har du manga direktflyg till Stockholm. Fast tagresan Florens-Rom tar sin lilla tid forstass.

Karolin