fredag 8 maj 2009

italiensk vår

nu är det ett myller av turister i Florens. man får zick-zacka sig runt. och se upp för fotoblixtar och barnvagnar och asiater med solparaplyn. skandinaver och amerikaner går i linne och kortbyxor och sandaler. italienarna har fortfarande skinnjacka och afrikanerna som säljer prylar längs med trottoarerna kan sitta i täckjacka.

kanske är det den finaste perioden nu. varmt och sol och grönt. allt står i blom och i skuggan är det svalt. innan allt torkar och blir gulbrunt och ingen frivilligt ger sig in till stan och asfalten.

3 kommentarer:

DILA sa...

Ja, inte är det roligt att slåss med turisterna för att kunna ta sig fram. Och värre lär det väl bli? Visst är det kul att se lättklädda turister i stark kontrast till de "inföddas" påpälsade kroppar. Tänk vad olika vi kan se på vad som är varmt och vad som är kallt.

Kram Dila

Anonym sa...

Hai proprio dato una foto perfetta della primavera, con tutti i turisti stranieri : ) É il periodo assolutamente piú bello, tra un poco fará troooopppppooo caldo !

Alessandro

Charlotte sa...

Hej, vilken fin blogg! Jag har själv bott i Florens i olika perioder i mitt liv, men valde att flytta hem och bor nu på hemorten i Sverige. Florens kommer dock alltid att ha en plats i mitt hjärta och jag tänker fortsätta att läsa din blogg! Lycka till,
hälsar Charlotte