onsdag 13 maj 2009

till er som behärskar italienska

här har ni en rykande färsk artikel av Roberto Saviano, om det invandrarfientliga italien som skickar tillbaka flyktingbåtarna. läsvärd.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att läsa din blogg! Älskar Italien så det är roligt att läsa lite betraktelser. Åker till Ligurien på lördag, flera år sen jag var i Italien. Ska bli så härligt! mvh Lotta

lurigopalia sa...

Det är nog mer Italienskan som behärskar mig..Min styvfar läste boken om Napolis maffia nu när han var här.Jag läste den för ett halvår sedan man får en lite bättre insikt i varför vissa saker är som de är här genom den tycker jag.Nu ska jag läsa artickeln..ciao

Isa sa...

Betvivlar inte för ett ögonblick att du, själv på plats i RL's Italien och dessutom media-utbildad, har en god uppfattning om den GIGANTISKA komplexiteten i invandrar-problematiken i Italien OCH i EU som helhet ( samma sak egentligen men Italien konkret mer utsatt för 'första stöten'). Visst, pejlande avhandlingar platsar svårligen i en blogg, men mig tycks det nu, att du i ett par notiser här 'aftonblads-balanserar' på vederhäftighetens rand- inte vet jag varför?

' Apartheid '-förslaget för Milanos T-bana hade ju en tydlig touche av raljant provokation. Varför inte ett ords gardering om det? Risk att åtskilliga svenska läsare , kategori teoretiskt P-korrekta multikultare (= min fördom?) , med aldrig en fot i Rosengård eller annan verklighet, vidarebefodrar dylikt med hull och hår.
'Det invandrarfientliga italien som skickar tillbaka flyktingbåtarna. ,' Jovisst det syftar på Savianos mkt intressanta artikel men liknar mest i kortform här ett AXIOM ! Farligt, farligt! Juste vore att framhålla, att Italien faktiskt har bindande direktiv från EU att vidtaga kraftfulla åtgärder som ingångsland!