måndag 25 maj 2009

värmebölja

redan 27grader i skuggan och hög luftfuktighet.
jag ska cykla till bussen under morgonsolen och ta lokalbussen till stan.
jag svettas redan.

fastän jag bott här flera år, tar det alltid ett tag för mig att ställa om till medelhavssommaren. innan jag kan njuta av över30 grader i skuggan och 80% luftfuktighet. jag är ju trots allt uppvuxen i norrbotten.

7 kommentarer:

Charlotte sa...

Hej!

Kul att läsa din blogg. Hur hamnade du egentligen i Italien? Jag arbetar som radiojournalist i Sverige, men min dröm är att flytta till Italien och arbeta med journalistik/information/turism. Hur gör man för att ta det steget?

sophie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
sophie sa...

charlotte:

jadu...maila mig på sophie_qui@hotmail.it slipper vi prata genom ett kommentarsfält,o så kan jag svara på dina frågor..

~ M A R L I I N A ~ sa...

Har bra lust att saga "klaga inte, tank pa oss i regniga London" men arligt talat sa minns jag tiden nar jag bodde i Bolgna. I Juli steg temperaturen upp over 40 grader och luftfuktigheten over 90%. Man svettads bara genom att sitta stilla i skuggan eller hemma i sitt eget kok. Och mitt i den varmen skulle jag ha mina sluttentor... Inte helt latt kan jag erkanna. Varmen ar harlig pa semestern men kan bli lite av en pina mitt under ens vardag.

Isa sa...

Tillåt mig en kylig undran över en täml. oviktig teknisk detalj, som jag sedan länge noterar hos denna gryende skrivartalang från norrbotten! (oj, Norrbotten!)

Din - som det synes- vildvuxet godtyckliga användning av STORA resp. små bokstäver för egenamn (och i viss mån besläktade adj.)!
Rena skrivfel i hastiga bloggar är ju jättelätt att förstå , och det har funnits författare som exempelvis ( ideologiskt el annat? ) helt valt bort versaler, men , hmm, hmm, en egen blandning för stunden, hur effektivt är det ??

Notiser från italien eller Italien??
Och adj. tar definitivt små, också här på den 30-gradiga toscanska landsbygden..

sophie sa...

Isa: jag har väntat på en kommentar från någon läsare,angående hur jag leker med stora o småbokstäver.... =)
det är sedan jag började blogga för fyra år sedan som folkpåpekat hur jag skriver. jag har gjort det lite till min stil, min blogg-stil. dvs, jag skriver såhär,medvetet,men bara på bloggen inte i artiklar eller tryckt media. jag tycker att det känns rätt och i stil med att blogga. som jag ser på det. jag anväbder korrekt stora bokstäver när jag vill betona ngt extra mkt. hänger du med?
tack för frågan, så fick jag möjlighet att förklara..

/sophie

Anonym sa...

Guarda che io ci sono nato e non mi ci sono mai abituato... l'estate in Italia é insopportabile!!!

Alessandro