onsdag 23 december 2009

dagen gud glömde lokaltrafiken i florens

snön regnade bort igår. tillsammans med mitt tålamod.

kom till busshållplatsen med god marginal då jag tänkte göra den sista julshoppingen innan jag gick till jobbet. en hop människor står redan under paraplyn och muttrar. ingen buss har passerat senaste timmen. folk är sena till jobbet, har missat att hämta barnen vid skolan, eller blir förkylda i regnet. fem bussar passerar på andra sidan vägen i motsatt riktning. ingen passerar i vår riktning mot stan.

trettio minuter senare kommer en buss, knökfull och med en förbannad chaufför. det är lite upploppskänsla över tanterna som skriker åt chauffören. jag hinner med nöd och näppe till jobbet springades längs shoppinggatorna i regnet.

när jag lämnar jobbet är klockan halv åtta. det regnar fortfarande. jag kommer till busshållplatsen. ingen buss, av de fyra olika linjer som passerar, har synts till senaste halvtimmen. jag får en underlig känsla av att jag inte kommer hem till middagstid. efter en timme dyker min buss upp. efter att ha hoppat över 4 avgångar kommer en enkelbuss, inte dragspelsbussen. det tar 10 minuter innan vi kan åka då folk som inte kommer in i bussen hindrar dörrarna från att stängas. vi står som sillar. i trettio minuter.endast en fyllegubbe skrattar och pratar... siamo messi di nulla..hahah.

jag är hemme tio i tio. tanten som kliver av med mig säger, såhär börjar en bra jul.

1 kommentar:

Graziella sa...

...som vanligt alltså :P