tisdag 1 december 2009

for the record

jag finner det förvånande att en del personer finner min blog negativ. jag har alltid känt motsatsen. min kärleksförklaring till italien kanske är mer nyanserad än andras, och det är så jag vill ha det. de som inte kan läsa in min uppskattning och kärlek mellan ironin och kritiken, skulle förmodligen inte förstå sig på mig heller.

17 kommentarer:

Ullstrumpan sa...

Helt rätt;)Skriv precis vad du känner och tycker och de som inte tycker att det passar dem kan ju helt enkelt sluta läsa då..Vi andra kan ju läsa mellan raderna och vi förstår att du tycker om Italien precis som det är där;)En del av charmen kanske..

emma sa...

Jag måste säga att jag kan verkligen inte hålla med de som anser att din blogg har en negativ klang. Jag tycker att du förmedlar en väldigt bra och realistisk bild om hur saker och ting fungerar i Italien. Bara för att man väljer att bo i ett annat land än sitt hemland behöver ju inte det betyda att man måste tycka att allt är helt fantastiskt med det nya landet för "att annars kan man lika gärna flytta hem" som någon skrev. Det låter ju helt tokigt. Alla som har erfarenhet av att bo utomlands vet att alla länder har sina för- och nackdelar och jag tycker att det är väldigt bra att du även tar upp de negativa sakerna annars skulle det ju verka för bra för att vara sant. Emma

Minghetti sa...

Negativ? Obegripligt!

Tina sa...

Äsch vad tramsigt! Gillar man inte bloggen så kan man väl bara låta bli att läsa den? Ingen annan ska väl bestämma hur du ska skriva i din egen blogg. Larvigt!

Jag gillar din blogg jättemycket och tittar in regelbundet.

Jag känner igen "tonen", eller hur jag ska säga. Jag skriver lite om Grekland och grekiska företeelser på min blogg. En del positivt en del negativt. Det är ju det som är så fantastiskt när man blir "hemma" i två länder, att man faktiskt kan jämföra. Och precis som du skriver själv så är det ju med en grundkärlek som allt avhandlas.

sophie sa...

vad gulliga ni är. och vad skönt att det är andra utlandssvenskar som vet vad et innebär att inte bara spegla den underbara nyförälskelsen!

s

alessandro sa...

Jag har aldrig läst din blogg som negativ, och jag är italienare : )

Anonym sa...

Om man har en blogg som är öppen för alla att läsa måste man ju kunna ta lite kritik också! Det är ju som att skriva i en tidning som alla läser. Jag förstår att man inte reagerar på detta om man inte bor i Italien. Vi som reagerat antar jag bor här sedan länge. Och om vi är flera som regaerat så ligger det ju ngt bakom. Detta betyder inte att bloggen däremellan kan vara intressant. Det kanske kan vara bra att få sig en tankeställare. Semplicemente.

Anonym sa...

Det var väl inte många som reagerat? en eller två va?

Om man kan läsa de "poetiska inläggen" som sophie skriver emellanåt så ryker det ju av kärlek till italien i dem.

Jag tycker inte att du behöver få dig en tankeställare, Sophie. Jag har kollat och läst i ditt arkiv och det känns uppenbart att du ser (och skriver) mer positivt än negativt.

Jag läser dessutom flera av de s.k. italien-bloggarna och jag tycker att du verkar vara mer integrerad i det italienska samhället än någon annan jag läst om.

Malin

Anonym sa...

...och jaa, jag har bott i italien i ett antal år men jag tycker såhär ändå.

Malin igen

elvy larsson sa...

Stå på dig Sophie, din blogg är både trevlig, intressant och nyanserad.

MIN FLYTT TILL ITALIEN sa...

Stå på dig Sophie, jag tycker din blogg är både trevlig, intressant och nyanserad. // Elvy

sophie sa...

jag förstår att kritiken riktas i välmening, och jag har inget problem att ta den till mig, men jag vill, precis som vilken skribent som helst, förklara min position och ståndpunkt.

och sen kan jag inte sluta förundras över vilka intressanta läsare den här bloggen har. ni är verkligen välkomna!

jeanz sa...

Sophie, kooom heeeeem.. vi böörjaar ooom iiigeeeeeen! Eller kom hem över jul iaf, och ta med dig Stef. KRAM!

Anonym sa...

De som inte reagerar tycker väl som hon. Inte svårare än så. Men det är ju svårt att bli så Italienfrälst som jag är så....som lyckas se positivt även i de negativa sakerna....Men nu ska jag sluta tjata själv så får ni vara i fred. Viva L'Italia cmq!

Frida sa...

Jag tycker jättemycket om din blogg,det är en härlig jargong i den. det är otroligt viktigt att ta upp både postitiva och negativa aspekter. Inget land är perfekt, tror knappast att dom som klagar tycker det själv, egentligen.
Dessutom skulle ju hälften (minst) av alla sveriges invånare få flytta härifrån om man ska följa resonemanget "tycker man inte om det, så flytta då". Skitsnack. Fortsätt skriv som du gör!

Anonym sa...

bra start

Anonym sa...

Efter att ha upptàckt detta bloggfenomen, tack vare min dotter, har vi med stor nyfikenhet fòljt olika svenska resor i Italien.

Den nyans du talar om àr fràn ditt perspektiv. Vi har bott kring Milano knappt 19 àr och det finns historier som vi inte kànner igen, som bl.a. du beskriver och àven andra skribenter.

Var inte kritisk mot de andra svenskar som bor hàr. I mitt arbete, dàr bl.a. spràken engelska och arabiska anvànds har italienskan blivit lidande. P.g.a. alla resor har àven Italien blivit lidande.

Den kritik som du fàr, vàxer du utav och ser nya perspektiv.

De skribenter som vi oftast fòljer àr dig, Italiadabere - som skriver om Italien fràn ett humorisktiskt perspektiv, Miranda - som idag skrivit att hon troligtvis àtervànder till Sverige. Tràkigt, en mycket intressant ung kvinna. Vardag Sicilien - en stark kvinna som tagit sig an Sicilien och startat eget fòretag. Skulle jag aldrig gòra.

Det àr nyttigt att skapa nya perpektiv och inte ha det nya landet som enda punkt. Vi hoppas dock du fortsàtter att skriva pà ditt sàtt.

Marie v. B. och dotter.