onsdag 27 oktober 2010

status quo

kallt ute.
eller kyligt. väldans vad man får veta att man lever när man har strumpbyxor och blott en kort skinnjacka.

italien ligger stadigt på listan över de mest korrupta länderna - i världen, om man ska ta till sig vad metro skriver. ingen blir vidare förvånad. det är inte direkt så att italienarna förfasas, och det kan man ju förfasas över. däremot bör man notera att italien gått upp tre platser i korruptionsligan sedan förra året. det går så att säga inte åt rätt håll.

senaste raggningsrepliken, på bussen hem klockan åtta; "hej, du bor inte här va?" jag: "jo" snubben: "men, men du är inte från italien va?" jag: "jo". snubben: "ah. okej."
jag känner inte att ärligheten är ett måste alla gånger.

6 kommentarer:

Nathalie sa...

Usch, korruption känns verkligen inte någonstans okej. Visst, kanske är en "komplicerad" fråga (?) men inom mig skriker jag mer Neeej!

Anonym sa...

huuu!

Elvy sa...

Älskar man Italien och vill bo här så bör man känna till landets både för och nackdelar. Jag har nyligen flyttat hit, en dröm sedan över 20 år har gått i uppfyllelse, och just nu suger jag in både det som är bra och det som är mindre bra och rent ut sagt oacceptabelt. Har precis börjat läsa Margareta Zetterströms bok, Arma älskade Italien. ISBN 978-91-633-1399-8. Allt detta på tal om korruption. Antar att du läst den Sophie, du verkar påläst.

sophie sa...

Elvy, ja. självklart får man älska italien med dess för o nackdelar. ibland kan folk få för sig att jag är kritisk, men det är jag inte. jag är inte, jag vet bara vad jag pratar om efter 8 år och universitetsstudier. dessutom betyder inte klarsynthet att man inte uppskattar italien. det är väldigt enkelt att blunda för fakta och låtsas att italien är en romantiskbubbla. jag älskar italien precis som det är. vågar se det negativa,och lever för det positiva.
jag hoppas du kommer att trivas här..och du gör rätt i att suga åt dig så mycket information och kunskap du kan. annars kliver du ju aldrig över turisttröskeln. :)

Anonym sa...

Intressant.. och lite hemskt.

Elvy sa...

Du har helt rätt Sophie, annars kliver jag aldrig över turisttröskeln. Väldigt bra uttryck. Jag är glad att jag fick tips om den här boken. Den bör alla som älskar Italien läsa.
Jag vill tillägga att jag inte tycker du är kritisk i det du skriver om, bara väldigt klarsynt och det uppskattar åtminstone jag.