onsdag 2 februari 2011

mitt i veckan mitt i livet

jag är ledig idag, det här med en normal arbetsvecka har ju inte varit min grej sedan i höstas. det blåser ute. vårvindar vill jag gärna tro. fastän vi precis börjat februari. träden som kollapsade under snön i december blir nersågade idag. vår innergård dräller av män med motorsågar, som klättar upp i pinjeträd och kapar ner grenar. ett halv pinjeträd som dunsade i backen fem meter från mitt sovrumsfönster väckte mig imorse.

jag har funderat kring mitt boende, om huruvida det lönar sig att verkligen inreda det här rummet när min största förhoppning är att kunna lämna livet i kollektivet inom några månader. jag investerar nog ingenting i möbler. jag flyttar mest om tavlor, och böcker och försöker hitta plats åt skorna.

häromdagen när jag var på Vintage Selection mässan lärde jag känna en herre som driver en vintagebutik i Bologna. Han var eld och lågor över Salvatore Ferragamo museet som ligger här i stan. Entusiasmen smittade av sig så till den milda grad att jag närmast kände mig skyldig som aldrig besökt det fastän jag bor här sedan en evighet. Det blir således dagens utflykt. Passande för en svenska, är det tema Greta Garbo just nu.

här har ni by the way, high heelsen jag köpte på vintage mässan - om det finns ett par, och det råkar vara din storlek. har du inget val. dem valde mig. hallonröda. det blir grejer det.

2 kommentarer:

DILA sa...

Här har det också varit vår i luften idag, solsken, plusgrader och fågelkvitter. Men än dröjer nog våren, fast drömma får man ju... Det är mysigt att bo i kollektiv men det kan också vara skönt att ha något eget. Är det svårt att få tag i billigt boende i Florens? Skorna du hittade är jätte fina, härlig röd färg. Kommer att sitta fint när våren anländer.

Kram Dila

Maria sa...

Jättesnygga skor!