söndag 28 mars 2010

trött på lagomSverige?

Hej!
Jag heter Jenni och är så otroligt trött på lagomSverige att jag vill flytta någon annanstans och eftersom jag pluggar italienska nu så kommer det förmodligen att bli Italien.
Jag kan tänka mig att du får den här frågan jämt och ständigt men jag undrar hur du gick till väga när du flyttade ner till Italien. Tog du bara ditt pick och pack och satte dig på första bästa plan och det råkade gå till Florens?

---

haha.nej. jag skaffade mig ett sommarjobb och åkte ner. och av en slump blev jag kvar. jag tror det kan löna sig att veta att man har ett jobb och ett boende inledningsvis. det kan räcka med ett aupair jobb eller liknande. du har den stora fördelen att du redan kan italienska så du kan nog hitta något. hur jag hamnade i Florens och överhuvudtaget blev kvar i italien och lämnade lagomSverige bakom mig är en lång historia.

10 kommentarer:

Zarinaia sa...

Hej Sophie!
Jag heter Eleonora. Jag brukar läsa din blog men skriver jag för första gång. Jag kommer frön Italien och jag har flyttat till Sverige 8 månader sen: jag var så otroligt trött på Italien. Ingen är nöjd med vad han har! :)
Hej då

Eleonora

sophie sa...

eleonora; du har så rätt. gräset är alltid grönare på andra sidan :) sen blir man väl klokare med åren. vad kul att jag fick veta ngt om en av mina läsare

sophie sa...

och by the way, jag kan förstå varför du blev less italien. :)

italiadabere.blogg.se sa...

fast jenni... man kan göra så också. sätta sig på ett plan utan jobb eller ens hotellrum för natten. så gjorde jag. och det gick så bra så bra. eller.. nu kanske jag lägger på lite minnes-skimmer över den här bilden.. helt friktionsfritt var det ju inte. men det går helt klart att göra det!

Morgaine le Fée sa...

Min svenske sambo är också trött på lagom-Sverige, eller jantelane-Norrland, om man ska vara exakt. Men, om vi skulle flytta, blir det säkert inte Italien: jag tycker att landet har blivit bara så fruktansvärt sämre med åren.

gattosolitario sa...

Vi alla läser dig Sophie, fin blogg : )

Jenny, gör ett försök, varför inte? Men, som Morgaine säger, är inte ett land var man kan bo i, tyvärr. Jag kan inte känna igen landet var jag växte upp, var finns det?

sophie sa...

ja, italien är verkligen inte ett land som bara har positiva sidor, och ni ska veta att det finns mycket jag uppskattar med sverige. sen blev det ju som det blev och jag blev kvar här :)

Lotta sa...

Nar jag sokte om uppehallstillstand i Italien sa damen pà kontoret: "Men varfor Italien? Hit aker man bara pa semester, Sverige ar ett battre land att bo i." Da forstod jag inte och tyckte hon hade helt fel...nu forstar jag battre.

sophie sa...

Lotta:
jag har inte tràffat en enda universitetsprofessor under mina àr pà universitetet hàr som inte utbrast att vad gòr du hàr? varfòr làmnade du ett sà vàl fungerande land som sverige?..hahaha

Anonym sa...

Så mycket negativt om Italien :( å jag bara älskar detta land! Här är det fullt med liv, värme(mänsklig), humor, fantastisk mat och frihet! Skulle aldrig flytta tillbaka till tråkiga och kalla Sverige där "allt fungerar bra". Det är den gamla "paradis"bilden som italienarna fortfarande har av Sverige. Se bara var den svenska sjukvården är på väg! Å säkerheten! Så mycket kriminalitet!Nej tack. I Sverige vet man inte vad det betyder att ta hand om varandra! Viva l'italia!