tisdag 11 december 2007

dimma och en kinesisk kvinna som flyger

dimma. så grått ute att jag tar på mig dunkappan trots att det är 12grader. jag cyklar till bussen i dimman o ser knappt den mötande trafiken. allt runtomkring mig ser ut somett glas mjölk.

vid busshållplatsen står ett kinesiskt par och deras son och väntar på bussen. efter en stund anar vi konturerna av den oranga lokabussen. av gud vet vilken anledning börjar den kinesiska kvinnan gå över vägen. hon ser sig inte för. en bil väjer och undviker henne med en hårsmån. mannen hojtar på henne på kinesiska.

pang!

en tjej på motorino kör rakt i kvinnan. som i slowmotion ser jag hur hon flyger ett antal meter och landar på rygg. motorinon välter och den unga tjejen ramlar med en smällasfalten. trots hjälmen grimaserar hon och tar sig för huvudet. lokalbussen bromsar in framför dem. en man som kommer i bil från motsatt riktning stannar och springer fram till kvinnorna.

den kinesiske mannen hinner fram innan. drar upp sin fru och sopar "aspetta aspetta!" mot bussen och i sista minuten hoppar han på med sin mörbultade fru i släptåg. han grälar och hytter med näven mot henne. bussen kör vidare och på gatan står den unga kvinnan och pratar med mannen som stannat i dimman.

3 kommentarer:

Jenny sa...

Du är tillbaka (förstår att du har mycket att göra,men kan inte hjälpa att jag gått o blivit "Sophiequi!-dipendente o undrade vart du tagit vägen)!

Usch, det låter som din morgon började rätt så dramatiskt, hoppas att det gick bra för dem båda två och att du hämtat dig från en (vad jag tror)chock!

Jenny

sophie sa...

jenny. tack så snällt av dig. jag r snarare upprörd än chockad. upprörd över hur sjukt kinesen reagerade. bara drog iväg frugan utan att kolla hur andra tjejen mådde, och..ja hon orskade ju olyckan.smitning,jag blir aldrig klok på kineser.

annalisa sa...

men herregud alltså!!..hur gick det för tjejen på motorinon?