måndag 16 juni 2008

italienska tandläkare

tandläkare i italien är inget jag rekomenderar. italienarnas tänder är inte heller speciellt berömda för att vara bländande vita och vackra. många jag känner i min ålder har tillochmed fått tänder utdragna pga karies för att slippa lagningar. och tandställningar anses ofta för dyrt så kidsenfår behålla sina skeva leenden.

min första shock kom när jag skulle följa min pojkvän för massa år sedan till hans tandläkare. och fick höra att han var helt okej vad gällde pris och kvalité. för i relation till vad det kostade jobbade han rätt bra.

att han sen kostade stryk hjälpte inte och min sambos mun föll bitar såsom hans konstgjorda tand som inte höll över jul och nyår det året. så då bestämde jag mig.

aldrig italienska tandläkare för min del. och inte helst för hans del heller.

så igår kunde man höra om en tandläkare som lagade munnar gratis i utbyte mot...villiga kvinnor som hoppade i säng med honom. en kvinnlig journalist hade visst kommit på honom. men massor av andra kvinnor hade redan nappat på förslaget. tandvård är dyrt.

så tack och lov, vi går båda hos min tandläkare uppe i norrland nu. samme jag gått till sedan jag var barn, som den privattandläkarflicka jag är. jag vet inte hur många italienare som åker till sverige för att gå till tandläkaren, men jag vet inte heller hur många svenska tandläkare som får utvalda toscanska rödviner av samma kvalitè som min tandläkare heller. fråga mig inte heller hurmånga flickvänner som tolkar tandläkare - patient. men det gör jag.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vedi un po' come sono diverse le cose, nella mia esperienza invece i dentisti svedesi sono tremendi, e soprattutto il livello di igiene é pessimo. Insomma, dipende sempre dove capiti ! Infatti ho cambiato dentista : )

Alessandro

sophie sa...

alessandro:

davvero?..allora non esistono piu le certezze. comunque meglio così, amazzare un po' di pregiudizi..

Sofia sa...

Roligt inlägg och för min och min mans, del mitt i prick! Jag vägrar gå till tandläkare i Italien (om det inte är akut) och min man hade inte varit hos tandläkaren på 13 år när vi träffades.
Han går numera till min underbara tandläkare i Sverige (en gång om året) och tycker hon är fantastiskt! Och billig påstår han. Han gör reklam i italien vad gäller svensk tandvård så det står härliga till. Så här har vi en tolk till :-)
Och vad gäller hygienen har vi väl alla olika erfarenheter men min kompis i Bologna berättade att hennes pappa fått Hepatit hos sin tandläkare för två år sedan.
Det känns inte så tryggt.
Så jag fortsätter lita på den svenska tandvården och min man är mer än nöjd med sin söta OCH duktiga tandläkare ;-)

Anonym sa...

Och jag som skulle vilja jobba i Italien som tandläkare någon dag...

mia sa...

Det låter läskigt, varför är systemet så? Saknar de kunskapen?Håll dig till Norrlands folktandvård. :)

Anonym sa...

ni behöver ej flyga hela vägen upp till Norrland. vi är många svenska & norrländska tandläkare i London oxo. .
:-)
mvh
Dr Norrlänning