onsdag 11 juni 2008

sanning eller konsekvens?

hur ligger det till egentligen med italien och italienarna?

är det media som överdriver eller tampas il bel paese verkligen med stora problem vad gäller illegal invandring och efterföljande kriminalitet?

är det bara en diffus uppfattning som sköljer över italien, det här med rädslan. för brott och hemskheter?

det enda jag kan säga säkert är att den nya regeringen tar det som sanning. och producerar lagar och förbud för att bekämpa och för att göra italien till ett tryggt land igen.

2 kommentarer:

Sofia sa...

Mycket politiskt spel i bilden skulle jag vilja påstå (alltid lättare att driva genom tvivelaktiga och rasistiska beslut med en "rädd" befolkning), även om den illegala invandringen givetvis är ett problem. Det är omöjligt att kontrollera så många kilometer kust som Italien har och den illegala invandringen är där många som skor sig på...
Kunde inte annat än notera två saker häromkvällen:
1) när ett brott begås av en invandrare, upprepas ordet "invandrare" hela tiden, genom hela repotaget..i Berlusconis TV kanaler..Inte typ "mannen smet sedan ut bakvägen" utan "invandraren smet sedan ut bakvägen"...hrm..
2) rumäner bekylls allt som oftast i media för olika sorters brott och "fängelserna" är "fulla" av detta folkslag. En viss sanning ligger kanske i detta MEN vem sköter äldrevården i Italien? Rumäner och polacker. Då passar det. Utnyttjade för en spottstyver att jobba dygnet runt. För inte ska väl staten behöva ta hand om de äldre, skapa lagliga jobb till invandrare eller åt ungdomar som behöver jobba extra?
Brotten begås av "utlänningar"..som vi ska vara rädda för. Och inte av de många regeringsmedlemmar som var "under utredning" för diverse skumma affärer innan de blev tillsatta.
Ja, "nel bel paese" undrar jag ibland vem man egentligen ska vara rädd för?

sophie sa...

sofia:

du har en hel del poäng i vad du säger. det räcker jumed att se en tg för att inse det. och ja, det är mycket dubelmoral. invandrare som badanti för gamla,men inget annat.å andra sidan tror jag inget land vill ha in kriminalitet.