onsdag 4 juni 2008

ute pà den italienska landsbygden har tiden stannat

det àr varmt och sà fuktigt att det kànns kvavt. solen stàr mitt pà himlen och fòr en gàngs skull àr himlen helt klarblà. en riktigt sommardag. syrsorna har tystnat och smàfàglarna sjunger ikapp. och jag tampas med en internetuppkopplning med modem. slungas tio àr av tekniskt utveckling tillbaka i tiden. jag hade glòmt bort hur det var. hur làng tid det tog. hur mycket tàlamod man behòvde.

men tàlamod har man sà det stàr hàrliga till nàr man funnit sig tillràtta i italien. ute pà landet vid havet fàr saker ta tid och bloggen fàr vila. fòr italien kan man inte fòrutsàga och tempot àr ett annat utanfòr storstàderna, och tja..det var ju hàr jag blev sè kàr i italien sà varfòr ska jag klaga?

jag àter nàtmelon och drickert vitt vin och tar mig igenom filosofibòckerna till tentan som vàntar pà mig i florens pà màndag. turisterna fràn nordeuropa badar redan har jag sett. jag vet att det àr iskallt i medelhavet fortfarande. jag tog med mina jackrussells till stranden istàllet. de badade och jag àt glass.

den nya italienska hògerregeringen stormar fram med olika lagar och pàhitt fòr det mesta just nu, fòr sopor och illegala invandrare och rattfylleri. och det debatteras. vad som àr okej och vad som àr òverdrivet.och i norditalien gòr det inget annat àn regnar. jordras och òversvàmmade floder.

nu ska jag làgga mig och sola. ta igen mig efter brottningsmatchen med modemet.

tack fòr ert tàlamod.

8 kommentarer:

Den där Manuela sa...

Sitter instängd på ett kontor och mitt emot mig sitter en spindel och stirrar medan jag försöker bli klar med min rapport.

Utanför skiner solen och min kompis och flickvän skickar mms från stranden.

Njut av att vara i Italien istället för på ett kontor någonstans i Sverige där tången dessutom invaderar havet och värmen aldrig riktigt blir densamma.

Så fort jag slutat plugga - Italia, vacanza :)!

Anonym sa...

Sola med måtta och drick lite mindre. Rapportera seriöst om Italien i stället för att gömma dig bakom de coola solglasögonen. Just i dessa dagar händer mycket intressant som jag tror att du begriper dig på. Jag gillar din blogg.
MVH
Mats

Maria sa...

Var i Italien har du sol just nu? Jag är i turin och här har et regnat de senaste 3 veckorna!
http://maria.kimlindberg.com/

Marianne sa...

Skönt att du har det bra, trots modemet.

Och skriv precis det du känner för på din blogg, tycker jag. Om du känner för att vara seriös rapportör, så var det, om du inte känner för det så strunta i det.

Bellezza sa...

för att citera farbrorn i solens mat: "det är som om tiden har stått stilla."
vad trött jag blir på folk som ska bestämma vad andra männiksor ska skriva i sina bloggar. blä!

sophie sa...

manuela_ jag bara làtsas gnàlla, fòr vad àr vàl en internetanslutning nàr man har hela italien?..hehe

mats: tack. jag ska. nu nàr jag àr hemma igen och inte har en tenta hàngadee òver mig.

maria: ja turin har nog bland de vàrsta vàdret i europa just nu.

marianne: tack fòr din support. klart jag ska skriva det jag kànner fòr. men jag vill fòrsòka hàlla fast pè min..lòite seriòsa lionje ocksà...=)

bellezza: bli inte sur. fòr det blir inte jag. hehe

Lisa sa...

Åh, vad härligt det låter med den italienska landsbygden! Blir alldeles sugen på att åka dit...

mia sa...

Du har verkligen ett sätt att skriva så man fångas in och verkligen upplever vad du upplever. Det känns som jag sitter bredvid dig och driver vitt vin och äter nätmelon.

Lycka till med tentan!
Kram Mia