lördag 4 oktober 2008

aggiornamenti

Påven uttalade sig häromdagen om preventivmedel. att det ska man inte använda om man är en god katolik, för det hämnar äktenskapets syfte, dvs förökningen. och innan äktenskapet ska sex inte allspraktiseras. sen inser han såklart att de flesta katoliker inte följer denna guds vilja. men det ändrar ju inte saken. ett nej är ett nej.

I italien löper man stor risk att dö på sin arbetsplats. speciellt om man jobbar inom byggindustrin eller som fabriksarbetare. Morti bianchi kallar man de här. (vit död) alla som förlorar livet på sin arbetsplats, ofta pågrund av obefintliga säkerhetsåtgärder. så sent som i veckan dog fyra män som arbetade med att bryta ny väg för motorvägen A1 mellan florens och bologna. i genomsnitt dör 100 personer varje månad i italien, i arbetsolyckor.

sen diskuterar man på allvar i en tv-studio om kvinnors hårfärg. hurdana är de blonda och hurdana de mörkhåriga, vad är mest attraktivt, vem lyckas bättre i livet, hur ser italien och italienarna på de olika hårfärgerna.varför männen vänder sig om efter de blonda på gatorna, men köper nakenkalendrar med de mörkhåriga.
gaaah.

4 kommentarer:

nathalie sa...

haaha jag såg det programmet, "sexy, bella e bionda" eller vad de hette.. blondiner var snyggast men man gifter sig med brunetter.. Och le valine? che sceme.

Anonym sa...

Quello che vive a San Pietro é un vero pericolo pubblico, contro le donne, contro gli omosessuali, contro i diversi ed i piú deboli, che schifo. E poi non capisco questo doversi infilare nel letto delle persone, come se ognuno non potesse decidere per i fatti propri della propria vita. Come diceva de André :

Non commettere atti che non siano puri
cioè non disperdere il seme.
Feconda una donna ogni volta che l'ami
così sarai uomo di fede:

Poi la voglia svanisce e il figlio rimane
e tanti ne uccide la fame.
Io, forse, ho confuso il piacere e l'amore:
ma non ho creato dolore.

Alessandro

Den där Manuela sa...

ja, what to say? haha! Blondiner VS Brunetter lär vara ett ämne som diskuteras i all oändlighet :P

Sara sa...

Man förstår varför italiensk teve är så berömd... Inte direkt för sin seriösa ton. ;)