söndag 19 oktober 2008

Italienska tv-nyheter..

Nu har den statliga myndighet som övervakar och kontrollerar nyhetsflödet konstaterat (igen) att de italienska tv-nyheterna är allt annat än objektiva och opartiska. det pratas alldeles, eller enbart, om regeringen och lite, eller inte alls, om oppositionen. och som vanligt handlar det mesta om politikernas diskussioner och deras pajkastning och inte om vad det verkligen ådstakommer.

nåväl, ingen är förvånad, allra minst jag som studerar media på universitet här i italien.

men jag kan tycka att ni bör veta att kritiken inte bara riktar sig mot herr Berlusconi's Mediaset tvkanaler utan även de statliga under förkortningen RAI.

ingen är oskyldig så att säga.

den riktiga faran i det hela, är enligt myndigheten att många utflyttade italienare följer italien just genom tv, och för en snedvriden bild då de inte kan relatera tvnyheterna med en verklighet. meb största faran enligt mig, och många andra är, att ett land som aldrig varit tidningsläsande, och som har en skriftlig journalistik som ytterst få är i grad att ta till sig pga språkbruk och "i fatti sono noti" tar till sig mycket av sin information genom tv.

Vad jag just berättat stod skrivet i en papperstidning och tro inte att något televisivt nyhetsprogram tagit upp det, exempelvis.

att inte veta är att vara i verklig fara.

4 kommentarer:

ida sa...

men om RAI är statligt... och Berlusconi är statsöverhuvud så måste det väl betyda att RAI är under hans inflytande också? dessutom är ju mondadori hans som äger tidningar och bokförlag osvosvosvosvosvosv...

Den där Manuela sa...

överlag tycker jag att media visar upp en skev verklighetsbild.läste medieanalys och det är helt otroligt hur mkt skit vi matas med ..

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Pienso que no sois derecho. Lo discutiremos. http://nuevascarreras.com/tag/comprar-cialis/ cialis precio venezuela Lei ha assolutamente ragione. In questo nulla in vi e credo che questa sia un'ottima idea. [url=http://nuevascarreras.com/category/cialis-generico/ ]cialis y alcohol [/url]