torsdag 23 april 2009

soporna i Neapel, den italienska staten och verkligheten

att italienarna har liten tilltro till staten är ingen nyhet. problemen Neapel har med sina sopor är inte heller något nytt. sedan en tid tillbaka på italiensk tv hittar man följande reklaminslag som försöker bygga upp en positiv bild av staten som hjälper till, och ge ett intryck av ett Neapel som är rent och städat. tanken bakom kampanjen är fin. men den överensstämmer inte helt och hållet med verkligheten. som med allt annat i det här landet.

här hittar ni reklamsnutten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bildspråket är ju jätteskumt; vad är det meningen att kvinnan ska symbolisera? Den nymornade italienskan som hinner bli omhändertagen av "alla andra" (andra länder?) innan hon kommer sig för att göra någonting? Eller föreställer hon kanske Neapel själv, och de andra är andra städer i Italien? Eftersom jag inte hängde med berättarrösten var budskapet minst sagt oklart.

sophie sa...

venanzio: bildspråket är en aning skumt skumt. berättarrösten säger att staten har hjälpt neapel med ett problem vi alla känner till, och när alla hjälper till lyckas man. och nu är det upp till neapel..blablabla..
jag antar att kvinnan rappresenterar neapel, och de andra den italienska staten.