tisdag 7 juli 2009

jag har bott tillräckligt länge utomlands

för att våga se det positiva med sverige och det negativa med italien. för det tar sin tid att komma till insikt. att bli balanserad i sin dubbla medvetenhet.

10 kommentarer:

Johanna Siljehagen sa...

Alla stàllen har sina positiva och negativa sidor, man ska bara hitta sin plats pà detta klot!

Anonym sa...

precis Johanna,och det som är negativ för den ena behöver inte vara detta för den andra.
Min man och jag har till exemple väldigt olika syn på vad som är bra och vad som är dåligt i Sverige eller visa andra länder. Cleo

Anonym sa...

Hade varit kul att höra vad du tycker är positivt med Sverige respektive negativt med Italien..

sophie sa...

johanna:

precis, det jag ville understryka var att många som byter land, ofta är 'nyförälskade' så till den grad att de bara ser fördelarma med det nya landet och älskar att hacka ner på sitt hemland. att man ofta saknar en viss balans i början, jag har mött det hos mång anyblivna utlandssvenskar..

cleo:

visst är det lustigt hur man kan uppfatta länder på olika sätt+

anonym:

dte kommer ett inlägg om det i dagarna..=)

Anonym sa...

Absolut, jag håller med! Jag också ser nu daliga sidor av Sverige efter fira år! Men jag ska alldrig i livet tänka på att bo i Italien... när man kan bo i Europa :D

Alessandro

Anonym sa...

För mig var det tvärtom det tog lååång tid innan jag kunde vänja mig i Sverige..allt var bara negativ för mig...men nu ser jag det positiva också! Cleo

Miranda sa...

Jag är tvärtom, jag ser direkt alla fördelar i Sverige gentemot Italien.. haha but it's growing on me. Får väl se var man hamnar som sagt "på detta klot".

Anonym sa...

ja d märks i din blogg. Lite synd tycker jag. För mig är det dock tvärtom!

Efter 15 år i Italien ser jag med tiden bara mer å mer negativa sidor av sverige och positiva sidor av Italien! Viva l'Italia!

Johanna Siljehagen sa...

Klart man som nu lever i trans första tiden i ett nytt land, men mäste säga att Sicilien känns bättre än Sverige för varje dag som går!

Anonym sa...

Alla är vi olika och tycker olika. Själv har jag bott i Italien, Milano i 11 år, och har min tjej från Napoli och älskar jättemycket Italien. Kommer kanske aldrig att flytta hem, men jag älskar Sverige jättemycket också :)

Tim Mickelson