onsdag 29 juli 2009

Signor Silvio


det här med Berlusconi. det känns lite som en luogo comune att prata om eskortfllickor och halsband med fjärilar, så jag har inte skrivit om det. alla ändå har ju ändå en åsikt om det liksom. men den här debattartikeln tycker jag ni, svenskar, borde reflektera över. för svenskarna kan veta noll eller ingenting om Italien, men om Silvio vet dem minsann och pekar finger. och må så vara. men man kan inte helt ta honom ur sitt sammanhang, för då blir det lite skevt.

personligen tycker jag att man bör ha en något sånär koll på hur den italienska politiken fungerar, samhället och mentaliteten i italien i stort och kunskap om hur media arbetar i italien och hurdant mediaklimatet är (och inte bara veta hur många procent silvio äger av vad) , för att egentligen kunna uttala sig bu eller bä eller bra om Berlusconi. och frågar ni så således mig, så är jag oroad över många aspekter som Berlusconis politik för med sig. jag bryr mig inte om så mycket annat vad angår honom.

insomma, vad tycker ni?

bild från ilfoglio.it

4 kommentarer:

Johanna Siljehagen sa...

Skitbra! vad många inte vet är att svensk media, framförallt Aftonbladet hämtar mycket av sina artiklar från engelsk press istället för att undersöka själva. Det blev ju ingen större skandal när svenska politiker festade runt på bordeller med skattebetalarnas pengar. Och nämnas bör att en italienare har i genomsnitt 150 kanaler i TV´n varav fem är Beslusconis...(om jag minns rätt antalet Berl.-ägda kanaler.) Du skriver bra grejer! Min "fack"-italienska är inte 100% än, men hänger med tack vare dina inlägg!

Anonym sa...

Jag vet visserligen inte mycket om itlien, men jag kan inte påstå att jag gilar Berlusconi. han känns slämmig.

/Lisa

lurigopalia sa...

Han har också gjort bra saker men det är svensk press inte intreserade att skriva om.De raporterar så onyanserat. Om tex det jag jobbar med också. Man får intrycket av att hästar plågas här och det körs mer gatlopp med hästar en trav. Sporten har mycket bra utövare här en del rötägg precis som i Sverige.Och gatloppen är olagliga och avskydda av de legalt aktiva och inte så många som de ger sken av i aftonbladet.Och nu undrar jag bara med tanke på hur skev raporteringen är här ifrån. Vilken skev världsbild pressen ger oss för det är väll lika med resten av världen.

lurigopalia sa...

Jo och angående erskortflickor och skandaler så är det pinsamt men lika pinsamma är de som håller på och gräver i det. För det är ju vad karln gör i sitt "jobb" som är viktigt och får konsekvenser för landet. Det borde de kolla upp mer istället.