onsdag 2 september 2009

är alla lika inför lagen?

om man inte bott en längre tid i Italien eller studerat hela upplägget, kan man tycka att någonstans går gränsen. men i Italien gör det inte det. gränsen skjuts alltid efter. (tänk bara på Bersluconi som genom att bli premiärminister inte kan ställas inför domstol och åtskilliga, allvarliga, åtalspunkter mot honom läggs på is eller preskriberas - hade en sådan figur valts av folket i något annat europeisk land?)

en av de saker som jag finner mest absurd, och jag har ändå vant mig vid italien, är att många parlamentariker i italien (vissa sitter som euparlamentariker tillochmed) är dömda i domstol. De har otvivelaktigt brutit mot landets lagar, och ofta i ämnen som korruption, och sitter nu i parlamentet! inte så svårt att förstå hur förtroendet för de italienska politikerna hamnat på botten.

här har ni en bra sammanställning på de kriminella som styr italien. och en kampanj för att få dessa personer ur spel.

bild: 2.bp.blogspot.com

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det verkat att om man är inte dömd kan man inte bli politik...

Alessandro

sophie sa...

iallafall om du vill bli toppolitiker..

Johanna Siljehagen sa...

I Sverige blir de omplacerade till en ambassad eller annan myndighet. Som tur àr lagbrytarna ff fà.

Helly sa...

Hàromdagen tràffade jag pà min granne som var helt salig och sa att hon aldrig mer nàgonsin skulle tvàtta sin hògra hand eftersom hon hade skakat hand med Berlosconi... Jag hòll pà att svara att -Nà det hjàlper ju inte, du fàr nog hugga av den, men som tur var sà bet jag mig i tungan innan den grodan hoppade ur...