måndag 7 september 2009

när berlusconi bjuder till, gör han det rejält (men vem betalar?)

under G8 mötet i Aquila häromsistens, då silvio lät världens alla överhuvuden gå runt o se hur jorbävningen förstört, bjöd han också på en ypperligt fin present till samtliga närvarande statsöverhuvuden. en bok i marmor och guld i 25kilos klassen.

canadas exemplar har hamnat på museum, då deras lagstiftning förbjuder att politiker tar emot dyra gåvor. och i usa har man låtit värdera dessa "böcker" och kommit fram till att varje exemplar är värt omkring 460tusen dollar (!!).

om alla dessa pengar hade lagts på exempelvis hjälp till de numer bostadslösa i Aquila, eller på att bygga upp en ny skola eller ett nytt sjukhus?

foto från repubblica.it

4 kommentarer:

Johanna Siljehagen sa...

Ja, det är säkerligen skattebetalarna. Men vad bör nämnas är att Beslusconi är inte politiker för pengarnas skull, han var stenrik innan...

sophie sa...

johanna, precis. och just av den anledningen verkar ha ha svårt att förstå pengars värde...

Johanna Siljehagen sa...

Kankse fult att sàga detta, men bara màste: med andra svàngen i Italien har jag hittills inte tràffat en enda som inser pengarnas vàrde fòr att de fàr allt serverat hemifràn sedan barnsben! Rik, medel eller mindre bemedlad...samma lika. Kanske det àr dàr problemet ligger...jag tror det!

sophie sa...

johanna, hm jag vet inte om jag håller med där. har träfat fler svenska ungdomar som litar på diverse bidrag och ett lätt samhälle, medan många i italien som jag träffat verkligen fått ta sig fram med egna medel och riskerat att hamna letteralmente sotto un ponte, ngt so i sverige är betydligt mer avlägset.

sen finns det såklart en stor skara bortskämda bamboccioni. men jag har träffat ytterst få sådana so far.