måndag 21 september 2009

hemma på min gata i stan - som kostat miljoner

Florens gator är i ganska dåligt skick. ni vet gropar och klumpar med asfalt. brunnar och vägarbeten. trasiga trottoarkanter och annat som gör det möjligt att slå ihjäl sig om man cyklar, och pajja bilen om man kör. Florens nya borgmästare har nu lagt fram ett förslag för att förbättra stadens vägar. bra och otroligt välbehövligt.

till den ringa kostnaden av 200miljoner euro(!).

jag förstår inte att alla typer av lavori pubblici blir så galet dyra i det här landet. klart det är mycket att ta itu med och asfaltera om och fixa till och gud vet vad. men 200miljoner euro skattemedel är väldigt mycket pengar. vi borde få italiens finaste asfalt och vackraste trottoarer.

haha.

3 kommentarer:

Johanna Siljehagen sa...

Pà Sicilien làgger de fram enorma summor fòr att pumpa EU pà pengar. Alla byggen hàr àr EU-finansierade samt att kommunen gàr in med "vad de kan!" Illa!

Emma sa...

inte för att detta har nåt att göra med ditt blogginlägg :P, menmen... gillar verkligen din blogg! räcker det att bara vara simpel bloggläsare för att bli vän med dej på facebook, eller accepterar du bara vänförfrågningar från folk du känner personligt?

Anonym sa...

Men shit! vad pengar!

/Lisa