fredag 6 november 2009

italien och droger - enligt statistiken

inte någon vidare uppmuntrande läsning. å andra sidan behöver man inte ju inte vara vidare undersökande för att inse att droger finns överallt.

Kokain ska vara den drog europeer föredrar och italienarna hör till de största konsumenterna.
För cannabis, den mest använda drogen, går användandet ner runt om i europa medan konsumtionen i italien går upp. Vad gäller heroin har italien mer eller mindre rekord i europa vad gäller missbruk.

för något år sedan gjorde ett tv-program en undersökning i Italiens parlament och tog urinprov anonymt på ett antal (ovetande ) parlamentariker, och det framkom att bland dom som sitter och bestämmer över Italien var kokain långt ifrån en okänd drog. programmat stämdes såklart och det blev ett jäkla rabalder. men nu ska parlamentet, den här gången på eget initiativ, drogtestas. hm.

3 kommentarer:

Johanna Siljehagen sa...

Sicilien är en transit-ö för droger från öst och afrika. Droger finns överallt. Bra att du skrev om detta. Skalar av fasaden lite. :=P

sophie sa...

johanna

ja, varje land har sina baksidor och jag skulle våga mig på att säga att om sverige har problem med ungdomsfylla, så har italien problem med unga som använder droger.

Nathalie sa...

Det är ju ganska jävligt. Jag tycker inte varken ungdomsfylla (fylla överhuvudtaget verkar vara en grej här i Sverige) eller drogmissbruk. Men det är lite intressant att forska i varför det är så. Varför verkar Sverige ha relativt mycket fylla och halvkonstigt förhållande till alkohol (rätt många iaf) och varför ligger Italien högt när det gäller drogmissbruk?
Sen har ju alla samhällen sina fram och baksidor. Såklart.