onsdag 21 maj 2008

det är så när dottern flyttar utomlands

jag beställde just en bok från adlibris som kommer dampa ner i min fars brevlåda i norrbotten inom kort. för adlibris skickar inte böcker till florens.

det har hänt förr. att det ramlat in böcker eller annat(handväskor eller månadslinser eller p-piller) jag beställt, hos min far. fastän jag flyttade hemifrån för tio år sedan eller så.

för när man flyttar från sverige blir ens föräldrar en navelsträng till sverige. för försäkringspapper och bankpapper och internetköp från svenska sajter. av någon paradox anledning blir man föräldra-beroende rent praktiskt när man tagit ett så långt steg man kan ifrån dem.

eller så kanske det bara är en ursäkt jag använder mig av för att inte känna mig så långt borta. för att känna mig som 15 år igen. (fast vänta nu, när jag var 15 var det min far som bodde utomlands)

nåväl. det är bra att ha föräldrar. även om de blev kvar på fel plats i europa.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hm. Vem som hamnade på fel plats i Europa kan man kanske diskutera. Du eller dina föräldrar?..

Lullun sa...

*hihi* Känns igen! Fast nu har jag varit så flitig att jag fixat ett svenskt bankonto med internetbank så jag själv kan betala mitt CSN-lån och andra småsaker härifrån. Första betalningen ska jag fixa nu i veckan. Så stor man har blivit. Inte ens 30 år och jag kan betala mina egna räkningar! *hahaha*

sophie sa...

anonym: självklart kan man fråga sig vem som hamnade "fel". men man utgr ju alltid från sig själv . ;)

lullun: ja! internetbank har jag med. det tog sådär en tre år att få det gjort, men det måste ju vara utlandssvenskens bästa vän, rent praktiskt.