söndag 11 maj 2008

italiens nya jämställdhetsminister

Mara Carfagna.
en föredetta tv-värdinna och utvikningsbrud.
ja, vad ska man säga?
hon är kvinna och det är det ju som bekant mycket ont om i italienska regeringar.
haha

5 kommentarer:

Marianne sa...

Fanns det inte någon som hette Chiccolina eller liknande? Som var porrstjärna? Undrar vilka premisser de här damerna väljs på ...

sophie sa...

marianne: oja! det var en porrskådespelerska som tog sig in i parlamentet. inte hela vägen till regeringen som den här bruttan dock..
lite av tragiken i italien är just det, utifrån vilka premisser italienska kvinnor bedöms och välj på

Anonym sa...

Sanslöst! Jag är glad att jag inte bor i Italien och måste relatera mig till sådana här saker.

mia sa...

Ja...Det var ju lite udda men jag är född optimist och vi kan ju vända på det och anta att hon lär ha mycket att komma med när det gäller diskriminering osv. I hennes forna bransch finns det säkert mycket sånt..:) Åh alla har vi väl varit unga o dumma, vi får hoppas hon driver igenom bra saker.

Jag håller med dig att jämfört med andra länder ligger Sverige i lä när det gäller skönhetspress etc etc men det betyder ju inte att vi ska stanna av utveckligen och slappa med armarna i kors. Än är vi faktiskt inte jämlika och även i Sverige saknar vi mångfald i modereportagen och på omslagen. Så visst finns det jobb här med.

Kram tjejen!

Lullun sa...

Gha...! Men ja, man får ju hoppas på att hon överraskar och "kör över" alla våras förutfattade meningar. För jämställdhetens och Italiens skull. :-)