tisdag 20 maj 2008

men då kanske du känner min samboskusinslillasysterspojkvän!

på samma sätt som svenskar som möter svenskar utomlands frågar om man känner just den personens kusin som bor i samma stad som man själv är uppvuxen i,

så ska italienare fråga vilken svensk stad man kommer ifrån bara för att de råkar känna tre svenskar från göteborg och malmö.

fattar ni vad jag menar?

jag tycker inte sådant är kul. fast det kanske beror på att jag aldrig gjort sådant och inte känner något behov av det.

6 kommentarer:

Marianne sa...

Jo, men jag ställer "alltid" den töntfrågan - det är påfallande ofta man får napp i de mest oväntade situationer!

Anonym sa...

Jag tycker åxå att det är kul att fråga om personen känner någon från min stad osv. Iallafall om man är utomlands.

/Lisa P.

Lullun sa...

Den frågan har man ju hört. Här är det dock smått kul, för här så känner man verkligen alltid minst en av en total främlings närmsta släktingar eller vänner. Ja, alltså det handlar inte om svenskar då alltså, utan andra grönländare. Med en befolkning på bara 56 000 + några tusen i Danmark och resten av världen kan man omöjligen ha missat att stöta på någon från en hel familjegren under sina år här i landet.

Fast det är klart; mer eller mindre alla har ju också haft en mostersfasterrfarmor som bott i Sverige och henne kan jag med det samma avfärda att jag inte kände innan jag kom hit. I Sverige är ju 20 grönländare lika med 0. de syns ju inte ens i statistiken! ;-)

Anonym sa...

Hej! Jag googlade runt på bloggar om Italien och lyckades snubbla in här på din. Jag tänkte bara tala om att jag uppskattar den väldigt mycket. Jag ska själv flytta till Italien i Augusti och det var kul att läsa en blogg från en svensk tjej som redan flyttat dit. Väldigt användbar information :)

zazzii_@hotmail.com

sophie sa...

marianne:
det är såklart ingen töntfråga-det är mer ett fenomen. att istortsett alla drabbas av det såfort de kommer utomlands dessutom.för jag menar, ävenomdu får napp,vadär grejjen?.. ;)

Lisa: du är inte ensam, det vill jag lova.hehe

lullun: onekligen blir hela resonemanget superintressant om det handlar om grönland (å andra sidan blir det mesta om grönland intressant!..)

anonym: vad trevligt. svenskar som drar till italien lider det ingen brist på!..=)

Marianne sa...

Hihi, men det är just därför det egentligen är en töntfråga. Man gillar ju inte personen man har framför sig varken mer eller mindre bara för att den är kusin med Hasses brorsas låtsaskompis syrra ... som barnprogrammet heter. Jag kan ändå inte låta bli : )