lördag 3 oktober 2009

att vara doktor behöver inte vara så svårt, eller?

i milano uppdagas just nu att en barnläkare som jobbat i över tjugo år - inte är läkare och aldrig gått på universitet. man undrar ju spontant hur det gick till när han fick jobb, om det var förfalskade dokument eller inte med i bilden. men främst undrar jag hur folk kan och vågar fuska sig in i ett yrke som handlar om liv och död och små barn?

6 kommentarer:

DILA sa...

Det känns som taget ur en skräckroman. Jag undrar också hur han kunde få jobbet men jag undrar ännu mer hur denna människa kan leva med denna lögn på sitt samvete. Riskera andras liv för sin egen vinnings skull. Usch!!! Hoppas du får en trevlig helg!!!

Kram Dila

Marina sa...

Har du länkar till detta? Jag skriver ett slutarbete om förtroende för social- och hälsovårdssystemet i Italien och Finland, och det här skulle vara synnerligen relevant för min del. Tack!

Isa sa...

Jag hörde också det där, och han hade tom varit mkt uppskattad av föräldrar.En ganska fantastisk notis!
Men , och nu är jag där igen med den nästan maniska skräcken för läsarten= "ja, se det där p*sslandet med sin mafia och allt, där kan man väl fuska till sig titlar hur som helst..."
Hur parera det? Ska man skicka med en dementi på förhand, att ital. utbildn.systemet är minst lika krävande som andra!

I verkligheten är det ju så, att fall med falska läkare dyker upp lite varstans. Minns flera skandalfall från Sverige under mitt liv. Googlekoll om roar!

sophie sa...

dila: ja. det r lite oroväckande. tackdesamma!

marina: hm. nu blir det svårare jag hörde det på morgonnyheterna o har inte lusläst dagstidningarna på internet idag efter artikeln. men du borde nog hitta den å corrire eller om du googlar.

isa: jadu. det ständiga gisslet att folk alltid vill tro det värsta om italien. falska läkare och gud vet vad finns verkligen runt om i hela världen. jag har faktiskt ingen skräck över att läsarna förvränger eller spär på fördomar. och trots alla underbara aspekter med italien känner jag inte för att gå in i försvarsställning. på samma sätt som jag inte gär det med sverige.
men ja, underligt dt här. spec med tanke på att han faktiskt varit uppskattad av vissa o orsakat problem för andra..

Johanna Siljehagen sa...

Låter som Costa del Sol i Spanien, som idag kallas mer för Costa del Crime.

Marina sa...

Okej, ska googla mej fram. Falska tandläkare lär ju också ska vara ganska vanligt, på italiensk tv har man ju gjort såna där undersökande program där de avslöjar tandläkare som egentligen totalt saknar utbildning. Dessutom lär det ska vara så att det finns läkare som har gått sin utbildning för väldigt länge sen som i princip får jobba som tandläkare fast de inte är det. detta är alltså fullt lagligt. Man ska alltså fråga tandläkare om de har una specializzazione in ortodontria för att vara säker på att få "riktig" tandläkare. Det här har jag åtminstone hört i mina slutarbetsintervjuer, försöker få bekräftat om det är riktigt...