torsdag 15 oktober 2009

gula höstlöv

höstluft och hög blå himmel. det är kallt i skuggan och det blåser ute vid floden. jag har tagit fram alla halsdukar och vinterjackor och stövlar. mössor och vantar.

jag har längtat efter hösten.

många tror att det bästa med att bo i ett medelhavsland är sommaren. och visserligen. mörka heta nätter . sandstränder och party. men jag gillar våren och hösten i italien mest av allt. för vädret, för kläderna, för matlusten och för städerna.

4 kommentarer:

alessandro sa...

Och jag håller med dig ; )

Anonym sa...

Ja, jag föredrar nog sommaren i alla fall i Sverige, så antagligen i Italien oxå.

/Lisa

marit sa...

Åker till Rom på onsdag och stannar tills måndag. Sambon har varit där en gång tidigare - men har du något litet smultronställe du kan tipsa om om du bara får ge ETT tips? Hade uppskattats som bara tusan, precis som vi uppskattar din härliga blogg som får en att drömma dig bort, när man sitter på det tråkiga kontoret i Göteborg =) Om du har några tips på vad man ska köra på för jacka; höst/vinter så tar en fundersam tjej gärna emot de tipsen också inför packningen =) Kram på dig!

Anonym sa...

Visst är hösten matens topp period!! med alla svamp i skogen,vilt kött och härliga fallfrukter och bär...men jag föredrar ändå sommarens heta dagar och nätter)Cleo