fredag 2 oktober 2009

piove piove guarda come piove, guarda come viene giu.. (uppdaterad)

jag tycker det är mycket olustigt att svensk mainstream media inte berättar om det drama sicilien går igenom. hur kan man förbise något sådant när det händer i europa?

la repubblica.it skriver så här. och här har ni en artikel jag fann på svt.se

----------------------------
tack dn.se, en nättidning som ger nyheten visst utrymme.
här kan ni läsa på svenska.

8 kommentarer:

Johanna Siljehagen sa...

Berlusconi är inte personligen inblandad i detta "drama". Misstänker att orsaken ligger där.
Tur att vi Sicilienbloggare finns på plats..:=P

alessandro sa...

Problemet är att hur landet behandlas, bygga hus utan tillstånd, bryr sig ingenting om naturen är absolut Berlusconi mentalitet som många italienare har.

Om man provar att ha regler är man en "kommunist" i Italien...

PO sa...

Så sant Sophie,läste om det som hänt på Corriere.it. På ex Aftonbladet fanns inget om detta imorse.

Elvy Larsson sa...

Dödligt regnoväder på Sicilien
Ett regnoväder som natten till i dag drog in över Sicilien befaras ha tagit tiotals liv. Den italienska regeringen har förklarat katastroftillstånd i området.
RelateratEtt regnoväder som natten till fredagen drog in över Sicilien tros ha tagit tiotals liv. Den italienska regeringen har förklarat katastroftillstånd i området.

Bilder från Messina på nordöstra Sicilien visar att förödelsen efter ovädret är stor. På kvällen hade man konstaterat 18 döda, medan hoppet falnade för de tiotals som saknades.

Regnet som öste ner orsakade jordskred och tvingade över 400 människor att lämna sina hem. En del flydde undan vattnet upp på sina tak, där de sedan kunde räddas av helikoptrar. Under dagen arbetade räddningsarbetare med att gräva sig igenom leran för att hitta överlevande och Messinas borgmästare Giuseppe Buzzanca bad om ytterligare assistans.

Hela hem gick förlorade i ovädret och de skadade fick transporteras sjövägen eftersom vägar regnat bort och järnvägar satts ur funktion.

Följderna av det kraftiga regnet förvärrades av att många av stadens byggnader är slarvigt konstruerade, sade den italienske räddningschefen Guido Bertolaso under en presskonferens.

-Ett hus var byggt på flodbanken. Så vad kan vi vänta oss? Vattnet följer flodens lopp och det här blir resultatet om hus inte är byggda där de ska.
/ TT-AFP-Reuters


Hej! Detta stog i Göteborgs_posten i går. I alla fall något. Men jag håller med. Rapporteringen från Italien är knapphändig vad som än händer. Det är trist.

Mvh Elvy i Göteborg

Pysen73 sa...

hos mig hittar man mer info om vad som händer. Bor 30 km från katastrofområdet...

Anonym sa...

Hej!
Jag håller med Johanna! Sitter precis och skriver ett paper om svensk media och dess minst sagt selektiva nyhetsrapportering.
Tur att Italianbloggare och la Repubblica finns :-)

//Ema

Johanna Siljehagen sa...

På Sicilien byggs det inga hus olovligen. Vissa försöker och detta leder till många "hus-skelett" som bara skräpar runt. Ett stort hotell-koncept ligger still i Marina di Ragusa, 42 lgheter och 250 rum, pga av att arbetarna inte haft rätt skyddskläder. Gissa om denna syn är fin mitt i strandidyllen.

Det är mycket enklare med svartbygge i Sverige än här. Fast jag inte bott här länge så vet jag reglerna, för min dröm är att bygga hus på Sicilien och följt regler/information sedan 2002.

Sen hur det ser ut i resten av Italien har jag ingen aning om!

Graziella sa...

ja visst är det helt otroligt att de knappt nämnt nåt om katastrofen på sicilien på nyheterna, nej, "att människor idag lever längre än för 50 år sen" - det var viktigare att ta upp....suck!!

usch det är precis i samma stad där min pappa är uppväxt... som tur är har inte några av mina vänner eller deras anhöriga skadats...