söndag 18 oktober 2009

skillnad mellan sverige och italien - i tv

jag har suttit och tittat på svensk tv idag. och då, helt plötsligt slog det mig. i svensk tv finns det årstider - det finns inte i italiensk tv!

jag ska förklara mig.
nu, när det är höst och nästan vinter, och man ser på svenska program som är inspelade under den här perioden, typ talkshows och liknande, sitter kvinnorna med vinterkläder! de har kanske långbyxor eller varma strumpbyxor och kjol. de har långärmade tröjor eller tillochmed koftor eller polokragar på stickande tröjor. man ser liksom på folk att de är vinter fastän de sitter i en tvstudio. mycket underligt för en som är van italiensk tv.

för här, i italien, ser folk likadana ut i tv året om nämligen. det är överdrivet avklätt eller iallafall alltid finklätt. man har urringat och kortkort eller tunna byxor och kortärmat. man kan egentligen inte avgöra om det är ett program som är inspelat under sommaren eller under vintern. italien måste alltså ha väldigt varma tv-studios. (för låt mig påminna oss om att den italienska vinter är kall och rå och i stort behov av ylle och långbyxor och kappor.)

i italien är man alltid sommarklädd i tv. det har inte slagit mig förrän idag när jag insåg att man i sverige siter i kofta och långärmat vid den här tiden på året framför en tvkamera.

3 kommentarer:

Johanna Siljehagen sa...

Enda som bytt kläder är "Barbara" någonting...har "Mattina" och "Pomeriggio Cinque" nåt sånt. Det enda tillbara just nu.

Anonym sa...

ja har funderad över det med någongån...men det är säkert varm i studion) Cleo

sophie sa...

johanna: jaa. la famosa barbara d'urso. men inte så att jag kan påstå att jag tror vi kommer att få se henne i kofta eller så.

cleo: ja. det r ju det enda man kan förutsätta. men med tanke på att el är svindyrt och att italienska hus överlag är iskalla så låter det lustigt.