onsdag 7 oktober 2009

fusklappar

alla som har gått på italienska universitet, vet vilken vetenskap det här är. och hur utbrett det är bland studenterna. ett krig som både professorer och ärliga studenter har svårt att vinna. italienare är kända för sin finurlighet, och jag tror mycket av den odlas i universitetsmiljö.

och som alltid finns due pesi e due misure, vissa professorer ger helt enkelt upp och sitter med dagstidningen medan studenterna pillar med fusklappar. andra tar upp fuskarna till klassens beskådan och ber dem infinna sig endast om ett halvår för omtenta. och ytterligare en variant professorer har med sig en stab av assistenter som går rond i skrivsalen. och på samma sätt som man pratar om vilken professor som undervisar bäst och har de mest intressanta föreläsningarna, så pratar man öppet om vilka professorer vars tentor man lättast kan fuska sig igenom. och på vilket sätt.

tranquilli.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan,
intressant det där. Kommer själv åka som erasmusstudent till italien i början av nästa år och därför skulle det vara roligt att få veta mer om hur en tentamen går till. Har hört att man ställs och måste svara inför inte bara läraren men även hela klassen. Hur kan man då fuska??

~ M A R L I I N A ~ sa...

Haha, jepp det dar kanner jag igen fran min tid pa Universita di Bologna :)

sophie sa...

anonym:

långt ifrån alla tentor är muntliga, däremot brukar erasmustudenter slippa skriftliga tentamen.iaf på mitt univ så lät professorerna dessa personer göra tentorna muntligt.