måndag 14 april 2008

italien idag

halva himlen är mörk och halva himlen är ljus. det kanske regnar eller det kanske blir sol.

italien väljer. mellan olika partier, men främst mellan Veltroni och Berlusconi. det kanske blir vänster eller det kanske blir höger.

jag har inte rösträtt så jag följer med min karl till vallokalen och som en 1800tals dam och säger att han röstar för mig med. fast jag antar att till stor skillnad från 1800talsdamerna har jag livligt diskuterat politiken med honom i snart en månad.

så ikväll är det valvaka. och antingen sol eller regn. eller kanske mittemellan.

6 kommentarer:

Mia sa...

Kommer Berlusconi vinna tror du?

sophie sa...

mia:
jag tror han kan ha goda chanser, ,ed tanke på hur vänsterregeringen föll, hur italiens ekonomi ser ut och med tanke på hur karismatisk han är. men samtidigt måste man komma ihåg att italien har många "röda" regioner och att den nya vänsterkoalitionen under veltroni har tagit avstånd från mycket av vad Prodi gjort.

jag tror det kommer att avgöras på mållinjen.

Mia sa...

Vad är din personliga åsikt?

sophie sa...

mia: jag är ingen som har lust att basunera ut mina politiska åsikter. jag känner inte igen mig vänstern. varken här eller i sverige. men jag hyser ingen kärlek till berlusconi. allt i italien dras till en sådan spets att det känns fel att ta ställning speciellt bär det kommer till veltroni eller berlusconi.

hänger'u me? ;)

Mia sa...

Man börjar förstå att det hela är lite speciellt när det gäller Italien, landet är väl mer eller mindre delat i två. Södra Italien ligger långt efter den norra eller hur? Det är väl ganska omöjligt att förstå om man inte lever i det, kan inte för mitt liv förstå hur man röstar på någon som är för censur i en demokrati men det är ju jag det.

Ha de bra/Mia

sophie sa...

mia:

berlusconi är inte för censur i italien. vad har du för belägg för det?