onsdag 9 april 2008

vi pratar om miljömedvetenhet vid middagsbordet

som vanligt säger jag att italienare har en skrämmande låg känsla för allt som har med miljö att göra. och en utbredd "tänka på sig själv och inte bry sig om andra"-mentalitet. och slänga skräp på marken.

för att försvara sig och visa sig från sin bästa sida säger min karl:

men när jag sitter i bilen och har skräp jag måste slänga, öppnar jag inte rutan och slänger det längs vägrenen eller på trottoaren som så måga gör, nej , jag kör upp bredvid soptunnorna innan jag öppnar rutan, så att när jag slänger skräpet hamnar det bredvid en soptunna.

jag tittar hänförd på honom. så detta skulle vara miljömedvetenhet?

ja, men vi vet ju att sopåkarna sopar och tar upp allt skräp, det bredvid soptunnorna också!

han försöker ju iallafall.

9 kommentarer:

Mia sa...

*skrattar gott* det finns ju dock en viss logik där. Han ska ha liite cred! :)

Anonym sa...

Haha! neeej.

Lisa sa...

Haha! Jag har gör ju sitt "bästa" i alla fall...

Lisa sa...

Snubblade visst på tangenterna total. "Ja, han gör..." ska det förstås vara. Jag slänger minsann skräpet i papperskorgen :)

Anonym sa...

haha, jippi! Underbart, man ska vara glad för det lilla... ;)/sassi

Dila sa...

Vad roligt! Det är ju i för sig bra att slänga skräpet bredvid sopptunnorna, men varför inte i när han ändå är där? Det är klart, då måste han ju stiga ur bilen.
Kram Dila

Stina sa...

haha det e klockrent! jag gissar att ordspråket “nära skjuter ingen hare” inte existerar på italienska. Det gör det inte på engelska heller, men jag brukar säga, “close don’t shoot a rabbit.” håhå vilka underliga blickar jag får

Lullun sa...

Känner igen det där. Lever i ett samhälle med liknande miljöomedvetenhet, och är så sakteliga på gång att omvända grabben - med ca samma resultat som du än så länge, men Rom byggdes visst inte på en dag. *hihi*

Markattan sa...

Kan inte låta bli att skratta. Bättre än inget :)