tisdag 25 mars 2008

Vad det pratas om just nu i Italien..

en italiensk journalist av egyptiskt urspung, som heter Magdi Allam och som sedan länge skriver för en av italiens största dagstidningar(il corriere della sera), ofta om issues som rör islam och integrering, har konverterat till katolismen nu under påsk och tagit "cristiano"(kristen) som sitt mellannamn. och lämnat islam bakom sig.

måhända att det kan vara svårt att förstå motsättningarna och den underliga razzism som finns mellan katoliker och muslimer i italien, men det borde inte vara speciellt svårt att förstå att denne man gjort något som inte ses med blida ögon av de radikala muslimerna.

Så sent som igår hade 138 intellektuella och viktiga muslimer runt om i den muslimska världen gått emot honom och kritiserar Påvens dop av honom och de åtföljande kommentarerna och hävdat att den katolska kyrkan bör ta avstånd från Magdi Cristiano Allam.

Jag förstår inte varför den fria viljan skrämmer så fruktansvärt.

uppdatering:
det pratas dessutom en hel del om en av deltagarna i den italienska versionen av BigBrother, en kvinnlig läkare, som hamnat i säng med en manlig konkurrent och nu hotar läkarförbundet att straffa henne. för läkare i italien ska enligt sin order alltid ha ett fläckfritt beteend även utanför sitt jobb.
hm.
hm.
vilket hyckleri.

Inga kommentarer: