söndag 17 februari 2008

så fel det blev

såhär var vår lördag.

vi vaknar, tittar ut genom fönstret.strålande sol, fågelkvitter och 16grader.

vi säger,vi åker till parken med alla hundar. lastar in 4 hundar i skuffen, säger till sambons mamma att vi åker iväg, hon svarar att vi måste vara hemma senast fyra på eftermiddagen för då måste hon iväg.

vi hänger i parken i två timmar. träffar tillochmed våra grannar (så liten är världen i Florens största park). på vägen hem bestämmer vi oss för att stanna och köpa lite glass i glassbar. vi ska hem och slänga oss på sängen för att se fotboll. när vi kommer hem är ingen hemma. min svärmor har åkt iväg. klockan är halvfyra och vi har inga nycklar med oss. utlåsta och trötta ringer vi henne.
jag är i Bologna svarar hon, på väg mot Forlì.
(!!)
I Bologna skriker min sambo! men du skulle ju åka klockan fyra för helvette vi har ju inga nycklar med oss! sväng in på en parkering och vänta på oss.

så, halvfyra kör vi upp på motorvägen mot Bologna.(13 mil enkel väg! och hurmyckettrafiksomhelst - vi är ju i italien, dessutom handlar det om motovägen över höga berskedjan Apenninerna) med fyra hundar i bagaget och en låda glass. och med fotbollsmatchen som börjar om en halvtimme på tv.

vad som borde ta 1 och en halv timme längs motovägen tar 45 minuter. vi bokstavligt flyger i 200km/h till Bologna. hurförbannade som helst. får nycklarna och vänder om.

kommer hem till skymning, har hört hela fotbollsmatchen på radio. glassen är vid liv malapena och hamnar i frysen, för det är bara ta itu med att laga middag. hundarna ser på oss och undrar vad fan vi fick för sjuk idé. och vi inser att promenaden i parken blev jävligt omständig.

never again tänker vi lämna huset utan nycklar.

Inga kommentarer: