onsdag 20 februari 2008

stackars skandinaviska tjejer och deras nariga röda händer!

en snygg ung kvinna på väg hem. hennes hus ligger lite avsides utslängd i ett snövitt landskap i vad som ska föreställa Norge. hon har varma skor, mössa och halsduk och en fin varm jacka med pälskrage. men inga vantar. när hon kommer fram till sin "hytte" ser vi att hon har en liten snödriva framför sin dörr.
hoppsan!

här kommer en berättarröst som säger något i stil med att livet i Norge kan vara hårt och slitsamt för händerna.

samtidigt ser man den unga bruden sätta sig på knä och med sina bara välmanikyrerade händer börja gräva bort snön. (!) hon klöser lite i det isiga och sen tittar hon på sina röda nariga händer.

berättarrösten förklarar nu att den nya handkrämen från neutrogena är gjord på ett norskt recept. (underförstått: för riktigt nariga och förstörda händer - tuffa klimat!). och man ser den unga bruden gnida sina nysmorda varma fina lena händer och le stooort.

det kan låta som ett dåligt skämt, men det är en reklamfilm som går här i italien just nu, och som försöker sälja en handkräm. med lite vinter och snö och hårt liv i norden.

hahaha.

en stor ros till reklambranchen i italien. ni ligger under lågvattenmärket.

alla snygga brudar med bara händer börjar genast gräva på knä i snön framför bron. så fel jag hade när jag bodde i norrland och sparkade bort snö med mina kängor eller tog en spade med rejält lovikavante-beklädda händer.

det här är ett klassiskt exempel på hur underlig bild man har av vinter i norra europa. inte konstigt min karl är nervös för att åka till norrland vintertid. jag viskade till honom här om kvällen när reklamen intog tvskärmen -titta! så kommer du tvingas göra varje dag för att komma in i olika hus under vår resa.. fatta hur mycket handkräm du kommer använda där uppe!
han tyckte inte det var en speciellt rolig kommentar. han med sin skeva bild av norrland.
men det tyckte jag.

1 kommentar:

Nathalie sa...

hahah herregud, den reklamen måste jag se.
Krämen är asbra, köpt på apotek i siena: )