måndag 21 januari 2008

spiontelefon

han har redan suttit i fängelse otalig korta perioder för olaga innehav av droger och för lagning. ett känt ansikte inom vissa poliskretsar. sen hittar han en mobiltelefon på gatan utanför hans flickväns jobb. just när han går förbi börjar det ringa på marken, han böjer sig ner och hittar en helt ny nokia telefon. fan vilken tur tänker han.

han byter sim-kort och använder den, hans egen var inte lika ny och utan repor. men konstig saker börjar hända. på natten slår den på sig själv. den kan börja blinka utan motiv. och när telefonen är avstängd och någon ringer hans nummer tutar det upptaget eller svarar en kvinna med utländsk accent.

så han börjar resonera. och kanske var det inte slumpen som avgjorde att den telefonen hamnade hos just honom. han börjar undra om det inte är en modifierad telefon som någon velat skulle hamna just hos honom för tat ha tillgång till vad han säger, vem han ringer och var han är. han tar ur batterie och använder inte telefonen på två veckor. sen går han till en snubbe som pysslar med elektronik och som hittar inuti telefonen un dispositivo, som man lägger inuti mobiltelefoner för att göra dem till spioner.

1 kommentar: