torsdag 10 januari 2008

tummetott

nu är det snart karneval här. precis området där jag bor. precis framför vår järngrind kommer alla ungar att springa runt utklädda och spraya färg. och alla hopsnickrade färglada karnevalvagnar kommer rulla förbi just här.

karneval betyder att den sedvanliga karavanen av tivoli-folket anländer. de anlände igår. gick runt och knackade på hos alla för att få flytta på parkerade bilar, för att få plats med deras enorma enorma långtradarhusvagn. där de bor. det är alltid samma familj som anländer och som bygger ihop ett litet tivoli på en äng mitt i samhället, säljer sockervadd och bjuder på tivolimusik dygnet runt. barnen växer från år till och och kvinnorna med. de blir liksom bredare och bredare om rumporna och får längre flätor. en av dem har blivit bredare är vad hon är lång skämtade min karl igår. hon ser mest ut som en stor lång kjol som flyter fram.
tivoli-folket har ett namn. på deras lastbilar står det stort med röda snirkliga bokstäver:
i Fratelli Pollice. Bröderna Tumme.

tivolifolket tummetott.

snart sätter de igång med sitt arbete. och av den flytande kjol-kvinnan blev vi bjudna på en gratistur i en av deras attraktioner. det blir nog inte av att vi utnyttjar de erbjudandet.

Inga kommentarer: